Hackerii Kremlinului fură un studiu al democraţilor asupra lui Trump

Campania prezidenţială americană este în continuare o ţintă atractivă pentru hackeri. Recent, s-a descoperit că hackeri ai guvernului rus au pătruns în calculatoarele Comitetului Democratic Naţional şi au pus mâna pe un studiu referitor la Donald Trump.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Hackeri ai guvernului rus au furat o analiză realizată de opoziţie asupra candidatului prezidenţial republican Donald Trump, după ce au pătruns în reţeaua de calculatoare a Comitetului Democratic Naţional (CDN).

Hackerii au avut acces la reţeaua CDN timp de aproape un an înainte să fie depistaţi weekendul trecut, a raportat marţi Washington Post, citând oficiali ai comitetului şi experţi în securitate.

Grupul de hackeri au obţinut accesul la adresa de email, la aplicaţiile de chat şi la baza de date ce conţinea studiul democraţilor.

CDN a declarat că nu au fost compromise niciun fel de date financiare sau personale.

Un purtător de cuvânt al ambasadei ruse a negat că ar şti ceva despre atacul cibernetic.

FBI-ul a anunţat CDN în privinţa breşei luna aprilie a acestui an. La 24 de ore după alertă, compania Crowdstrike a instalat programe de monitorizare pe calculatoarele CDN pentru a investiga breşa.

Reţeaua de calculatoare a lui Hillary Clinton, Donald Trump şi a unor comitete republicane implicate în campania prezidenţială au fost de asemenea vizate de hackerii ruşi, conform unor declaraţii publicate de Washington Post.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe