Handbal: Victorie decisivă contra Ungariei (23-17)

Novi Sad, Australia - Romania, 9 decembrie 2013. (PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Getty Images)
P. P.
13.12.2013

Echipa naţională de handbal a României a câştigat cu scorul de 23-17, joi, la Novi Sad, meciul din Campionatului Mondial cu Ungaria, ce o repune în cursa pentru primul loc al grupei.

Pe arena neutră din Novi Sad, susţinătorii vecinilor de la nord au fost prezenţi în număr mare, destul de mare încât să acopere aportul adus de fanii români însă arena sârbească a trepidat în ambele limbi.

Ungaria a început în avantaj partida iar pe lângă susţinerea din tribune, arbitrii ivorieni le-au acord un avantaj sesizabil, astfel că în minutul 11 ne conduceau cu 4-1. Avantajul a fost unul de scurtă durată, apărarea neclintită a lui Tadici a creat contratacul, iar 8 minute mai târziu, reuşeam egalarea, 5-5.

Meciul a decurs echilibrat între cele două echipe, însă intenţiile arbitrilor n-au putut fi ignorate şi tabela îi acordă avantaj Ungariei, 10-8.
Tadici îşi instruieşte bine elevele în timpul pauzei iar în a doua repriză preluăm controlul partidei fără să-i mai dăm drumul, totuşi tabela arăta un avantaj pentru Ungaria de 2 puncte.

Eforturile echipei naţionale se materializă iar în minutul 44, se restabileşte egalitatea, 14-14, după parada impresionată a Paulei. Gorbicz şi restul formaţiei încep să simtă un fior rece pe ceafă minut după minut. Arbitrii devin irelevanţi în faţa calităţii jocului prestat de Pintea, Brădeanu şi Ţăcălie. Paula se opune mingilor cu precizie şi repune pe contratac. Nimic nu le mai putea opri iar lupta eroic să transformă într-un avantaj considerabil până în minutul 55, 18-16. Finalul a fost clar, 21 - 17 şi România intră în cărţi, mai rămâne decât meciul cu echipa Cehiei, unul cel puţin la fel de greu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor