Hillary Clinton: 'Nu am nevoie ca Bill să-mi ia apărarea'

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton (Win McNamee / Getty Images)

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton a declarat că reputaţia ei vorbeşte de la sine şi că nu are nevoie să-i ia nimeni apărarea, nici măcar fostul preşedinte Bill Clinton, informează joi agenţia EFE.

Comentariile fostei prime doamne a SUA sunt legate de interviurile şi declaraţiile sale privind averea sa, care i-au atras numeroase critici privind faptul că este deconectată de la realitate.

Aflată într-un turneu de promovare a cărţii sale autobiografice 'Hard Choices' (Decizii Dificile), Hillary Clinton a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune ABC, că după ce a plecat de la Casa Albă în 2001, ea şi soţul ei 'erau ruinaţi'.

Însă din această presupusă 'ruină', soţii Clinton şi-au cumpărat case în cartiere exclusiviste din Washington şi New York şi au câştigat zeci de milioane de dolari din conferinţe şi vânzări de cărţi.

Într-un alt interviu acordat ziarului britanic The Guardian, Hillary Clinton a mărturisit că există o diferenţă între cei ca ea, care 'plătesc impozite în mod regulat', şi americanii cu adevărat bogaţi, care nu plătesc impozite.

Comentariile sale intervin după ce săptămâna aceasta Bill Clinton a asigurat că soţia să 'nu este deconectată de la realitate' şi ca şi-a dedicat întreaga viaţă apărării cetăţenilor de rând. Hillary a apreciat vorbele spuse de soţul ei, dar a ţinut să precizeze că nu are nevoie ca fostul preşedinte să-i ia apărarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe