Igor Dodon a decorat un fost lider interlop cu "Gloria Muncii". Alexandr Slusari cere explicaţii

Igor Dodon l-a decorat cu Gloria Muncii pe Mihail Aizin
Igor Dodon l-a decorat cu Gloria Muncii pe Mihail Aizin (facebook.com/Mihai Popşoi)

Vicepreşedintele Parlamentului moldovean Alexandr Slusari a adresat marţi Preşedinţiei o cerere în care solicită explicaţii despre faptul că Igor Dodon a decorat cu ordinul "Gloria Muncii" un om de afaceri cu trecut controversat - Mihail Aizin.

Deputatul Platformei DA întreabă dacă Preşedinţia ştie de „trecutul şi legăturile persoanei respective cu lumea interlopă” şi de informaţiile că Aizin ar fi participat la atacuri raider. Totodată, atrage atenţia societăţii şi, în special, a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios", mai este şi proprietarul reţelei de supermarketuri Fidesco.

„Probabil, nu este o coincidenţă faptul că deja de mai bine de 6 luni Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe blochează proiectul de lege care prevede că pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporţie de minim 50 %”, mai scrie acesta pe pagina sa de socializare.

După ce a eliberat criminali din închisori, Dodon deja îi decorează pe foşti lideri interlopi, susţine deputatul PAS Mihai Popşoi, adăugând că potrivit anticorupţie.md, Mihail Aizin şi fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidenţa poliţiei drept conducători ai unui grup criminal organizat.

O purtătoare de cuvânt de la Preşedinţie a răspuns presei de la Chişinău, că preşedintele ţării „nu cunoaşte fiecare persoană recomandată de comisii speciale spre decorare, dar în acest caz se va informa în mod special”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe