Igor Dodon: PSRM şi ACUM să identifice un nou premier. Litvinenco: Preşedintele vine cu propuneri ipocrite

Igor Dodon a declarat că aşteaptă la consultări şi Partidul Democrat, alături de care socialiştii au votat pentru demiterea cabinetului Sandu, dar a insistat că nu se va crea o coaliţie cu PD.
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018 (facebook.com/Dodon Igor)

După căderea Guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Igor Dodon a lansat mai multe acuzaţii împotriva prim-ministrului demis, afirmând că Maia Sandu ar fi „provocat intenţionat căderea întregului cabinet de miniştri” prin faptul că a „călcat în picioare un acord politic asumat public” şi a angajat răspunderea guvernului pentru o lege care i-ar fi permis să selecteze un procuror general „controlat politic”.

Totodată, acesta a menţionat că deputaţii PSRM-ACUM trebuie să meargă mai departe împreună, să facă imediat o propunere cu privire la desemnarea unui nou premier.

Igor Dodon a mai declarat că aşteaptă consultări la Preşedinţie şi Partidul Democrat, alături de care socialiştii au votat marţi pentru demiterea cabinetului Sandu, dar a insistat că nu se va crea vreo coaliţie cu PD.

Maia Sandu a declarat după demitere că refacerea coaliţiei dintre ACUM şi PSRM nu i se pare posibilă. „Din păcate, astăzi, nişte hoţi din parlament s-au speriat de reforma pe care o promovăm (...). Se pare că apare Plahotniuc-2.”

În context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a notat că „Igor Dodon să nu-şi irosească timpul preţios şi să nu vină cu propuneri ipocrite de refacere a alianţei cu blocul ACUM. Zarurile au fost aruncate. Acordul şi-a încheiat existenţa o dată cu demiterea iresponsabilă a Guvernului Maia Sandu. Să guverneze cu cei cu care au demis Guvernul.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe