Igor Dodon solicită explicaţii de la trei miniştri

Ana Chitoroagă
23.03.2012

În cadrul şedinţei Legislativului din 22 martie, deputatul Igor Dodon a înaintata solicitarea ca trei miniştri din Guvernul Filat să dea explicaţii în faţa deputaţilor. Este vorba despre ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, şi cel al Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi.

În acest context, Dodon a declarat: "Solicităm să vină în Parlament, la sfârşitul şedinţei, trei membri de Guvern. Ministrul Finanţelor, cu o informaţie privind situaţia în industrie, deoarece pe parcursul lunii ianuarie avem o scădere în acest sector".

Şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, va da explicaţii deoarece, după cum explică Igor Dodon "Situaţia în agricultură e foarte dificilă, de aceea, vrem ca domnul Bumacov să vină cu o informaţie despre măsurile de susţinere a fermierilor pentru lucrările de primăvară".

Al treilea ministru de care s-a arătat nemulţumit deputatul este cel al Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi. "Grupul Socialiştilor este categoric împotriva schimbării disciplinei Istorie în Istoria Românilor. Vrem ca ministrul să explice care sunt sursele de finanţare pentru schimbarea manualelor", a precizat acesta.

Potrivit Publika.TV, îngrijorat că nu va avea cine să ia apărarea ministrului Educaţiei, deputatul neafiliat Mihai Godea a solicitat şi el prezenţa lui Şleahtiţchi în Parlament, precizând: "Conform regulamentului, are dreptul să pună întrebări doar cel care solicită prezenţa, cer şi eu atunci, ca domnul Şleahtiţchi să fie chemat, ca să-i putem pune şi noi întrebări".

Iar preşedintele Legislativului, Marian Lupu, a precizat că "domnul ministru e în concediu, aşa că sau se acceptă să vină viceministrul, sau aşteptăm să se întoarcă ministrul".

Ca replică deputatul Dodon a insistat: "Dacă nu e ministrul, cum înţeleg, în opinia lui, a făcut o treabă bună şi a plecat în concediu, atunci să vină vice-premierul sau premierul dacă are răspunsuri la acest subiect".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor