Mihai Ghimpu: Comuniştii sunt mai puţin periculoşi decât socialiştii

Mihai Ghimpu în Chişinău, arhivă (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.03.2012

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat pentru NewsIn că alegerea lui Nicolae Timofti pune capăt "certurilor" din AIE şi că în acest moment "comuniştii sunt mai puţin periculoşi decât socialiştii"

Alegerea lui Timofti este "o alegere bună. În sfârşit am pus punct intermitenţei politice, certurilor în cadrul alianţei şi sper că ne vom ocupa mai serios de problemele social-economice şi de integrarea europeană", a comentat Ghimpu votul Parlamentului de la Chişinău prin care s-a pus capăt perioadei de peste doi ani şi jumătate în care Republica Moldova nu a avut preşedinte.

Referitor la declaraţiile liderului PD, Marian Lupu, privind o posibilă scindare a comuniştilor, Mihai Ghimpu apreciază că aceştia sunt mai puţin periculoşi decât socialiştii.

"Eu cred că acum comuniştii sunt mai puţin periculoşi decât socialiştii pentru că Voronin e spre apus, Dodon abia a răsărit. Aşa că să nu ne bucurăm că se descompune formaţiunea comunistă în Parlament şi că acum este a lui Dodon. E la fel. Mai bine să dispară ca om politic Dodon, că-i tânăr şi-i foarte orgolios şi ambiţios. Partidul Comunist oricum va mai rezista 2-3 ani cât mai are Voronin putere pe urmă gata nu mai are nicio perspectivă", a precizat preşedintele PL pentru NewsIn.

Nicolae Timofti a fost votat vineri de toţi cei 62 de deputaţi prezenţi la şedinţa specială a Parlamentului. Înainte de vot, el avea asigurate 59 de voturi. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat înainte de procedura de vot că grupul său va vota pentru candidatul AIE.

Igor Dodon a părăsit gruparea parlamentară a PCRM împreună cu alţi doi deputaţi comunişti, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc, în noiembrie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor