Igor Grosu: Misiunea noului prim-ministru este de a mătura calea lui Dodon spre alegerile prezidenţiale

Dodon a încălcat din nou legea, întrucât trebuia să aştepte ca prim-ministrul să-şi dea demisia în scris în cel mult trei zile calendaristice de la data adoptării moţiunii de cenzură, a punctat Litvinenco.
Igor Grosu şi Sergiu Litvinenco
Igor Grosu şi Sergiu Litvinenco (unpaspentru.md)

Dacă va fi votat de către Parlament la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu va sta cuminte în anticameră şi va face tot ce îi va spune Dodon, declară liderul fracţiunii Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) în Parlament, Igor Grosu.

Cât despre componenţa noului Executiv, Grosu a punctat că „este un Guvern PD-PSRM, accentuez, nu PSRM-PD, ci PD-PSRM. Toţi cei care au fost cândva în Partidul Democrat, începând cu prim-ministrul desemnat şi racolaţi ulterior la preşedinţie, s-au regăsit în lista lui Dodon.

Nu cred că Chicu şi-a ales singur cabinetul de miniştri. Dacă îi urmăriţi prestaţia lui, a fost persoana care a fost tot timpul subordonat, iniţiative în politică în care să se manifeste ca actor politic noi nu am văzut”.

Deputatul ACUM a ţinut să puncteze că Ion Chicu „este profilul de candidat care va sta cuminte în anticameră şi va face tot ce îi va spune Dodon. Acesta e profilul confortabil pentru Dodon, dacă vreţi, modelul rusesc, este ţarul şi asistentul care spune: Da, domnul şef, corect domnul şef, sunteţi bravo”.

Mai mult decât atât, Grosu consideră că misiunea noului prim-ministru este una foarte clară, şi anume de a mătura calea lui Dodon spre alegerile prezidenţiale din următorul an.

În acelaşi timp, deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, a subliniat, făcând referire la Legea cu privire la Guvern, art 13, că Maia Sandu trebuia să prezinte o cerere adresată preşedintelui Dodon cu privire la demisie şi nu a făcut lucrul acesta.

„Vom vedea în ce măsură este oportun să mergem la Curtea Constituţională, dar dincolo de asta este expres indicat că prim-ministrul îşi prezintă în scris demisia preşedintelui în cel mult trei zile calendaristice de la data adoptării moţiunii de cenzură, iar Dodon a încălcat legea”, a subliniat Litvinenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe