Occupy Guguţă: Pentru Dodon, Ion Chicu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul PD, e apolitic şi tehnocrat

În iunie 2019, socialiştii votau pentru o declaraţie care constata că PD sub conducerea lui Plahotniuc „acţionează permanent ca un partid de expresie totalitară, folosindu-se în mod ilegal de banul public în promovarea proiectelor proprii”, iar acum Dodon îl propune pe Chicu în fruntea Guvernului.
Ion Chicu
Ion Chicu (gov.md)

Invocând necesitatea gravă de a nu lăsa foştii parteneri de alianţă să „influenţeze/saboteze/politizeze” funcţia de Procuror General, cu mâinile ridicate ale colegilor săi de la PSRM şi opoziţia PDM, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dat jos guvernul condus de Maia Sandu, au scris pe pagina lor de Facebook, activiştii Occupy Guguţă.

Mai mult decât atât, Dodon a propus un nou candidat la funcţia de prim-ministru chiar a doua zi. Ironizând declaraţiile lui Dodon, activiştii Occupy Guguţă, au menţionat că Ion Chicu ar fi „o persoană apolitică, o persoană despre care am auzit că, cu 10 ani în urmă, i-ar fi scris discursul Zinaidei Greceanîi (după care şi-a primit porecla 'Zina Karabina')”.

„Dodon pretinde că vrea să salveze Procuratura, care nu a investigat mai deloc crimele ce s-au întâmplat în 2009, cu un prim-ministru complice la încurajarea şi validarea violenţei şi torturii aplicate de poliţişti faţă de protestatarii din 2009.

Pentru Dodon, un ministru în Guvernul pedist, care în iunie se ţinea cu dinţii de putere alături de aruncătorii de curcani, este apolitic. Pentru Dodon, acelaşi om, un consilier de prim-ministru în aprilie 2009, e tehnocrat. Pe acest om, Ion Chicu, preşedintele îl propune la şefia Guvernului”, se mai arată în postarea Occupy Guguţă.

Totodată, activiştii au ţinut să amintească despre faptul că Igor Dodon - ai cărui colegi în iunie 2019 votau pentru o declaraţie care constata că PD sub conducerea lui Plahotniuc „acţionează permanent ca un partid de expresie totalitară, folosindu-se în mod ilegal de banul public în promovarea proiectelor proprii” - le spune acum cetăţenilor că Ion Chicu, care a fost în fruntea Ministerului Finanţelor în Guvernul condus de PD e apolitic şi tehnocrat.

„Tehnocrat o fi, dacă asta înseamnă să îndeplineşti neclintit funcţia „tehnică” de a executa scheme de genul „amnistiei fiscale” sau repartiza bani publici pentru proiectele populiste anunţate în briefinguri de Plahotniuc & Co pentru a-şi face campanie din banii statului.

Apolitic o fi, dacă să fii apolitic înseamnă să fii ministru într-un cabinet care în mod neconstituţional refuză să cedeze puterea noului guvern după alegeri. Chicu era parte dintr-un guvern care nu recunoştea Guvernul investit la propunerea aceluiaşi Dodon şi se apăra cu protestatari plătiţi, adică parte dintr-o clică de uzurpatori”, au punctat activiştii.

Mai mult decât atât, consensul dintre PD şi PSRM de a desemna un guvern minoritar, demonstrează clar că politica moldovenească nu este atât despre identitate, denumirea limbii sau geopolitică, cât despre lupta unor grupări de a păstra lucrurile aşa cum sunt, adică de a muta banii statului în propriile buzunare, de a dezvolta sau prelua monopoluri, oligopoluri şi alte scheme, au mai adăugat tinerii.

„Noi vom lupta în continuare ca angajamentele luate de Dodon din iunie să nu fie zădărnicite de Dodon din Noiembrie”, a conchis Occupy Guguţă.