Iliescu dă cu bâta în lacul cu cianuri RMGC

Ion Iliescu, arhivă
Ion Iliescu, arhivă (INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Getty Images)

Puternic ancorat în sinergia faptelor, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, iese din când în când în lume şi face declaraţii şoc despre RMGC. Aflat la Ploieşti, Iliescu a abordat frontal subiectul proiectului Roşia Montană, subliniind importanţa lui: "ţara are nevoie de valorificarea resurselor", "activităţile economice trebuie încurajate" iar folosirea de cianuri în exploatările miniere "s-a practicat şi se practică şi în alte părţi"

"Noi trebuie să încurajăm activităţile economice. Ţara are nevoie de valorificarea resurselor. Sunt nişte probleme. Trebuie văzute, deocamdată nu există tehnologii fără cianuri, din câte ştiu eu, nu sunt specializat, dar sunt informaţiile care circulă. Deci s-a practicat, se practică şi în alte părţi, se iau măsurile cuvenite", a declarat, Ion Iliescu, joi, de la Ploieşti.

Când i s-a atras atenţia că specialiştii de la Baia Mare au propus o soluţie de exploatare fără cianuri, Iliescu susţine că aceasta "e doar o propunere de laborator şi nu se ştie dacă e viabilă la scara industrială".

Ion Iliescu a mai afirmat că problemele legate de exploatarea minieră "trebuie tratate cu răbdare, cu înţelepciune, cu specialişti, cu oameni care ştiu carte şi care se pronunţă în cunoştinţă de cauză.

Preşedintele (de onoare) PSD a ţinut să tragă (din nou) o linie de demarcaţie între cei ce ştiu carte şi cei care nu ştiu. Seniorul Iliescu, mentorul spiritual al PSD, a fost sancţionat sever de presă la începutul lunii septembrie când, supărat pe demonstranţii din Piaţa Universităţii, a declarat:

"Băieţii ăia din piaţă, săracii, dacă o să staţi de vorbă cu ei, nu ştiu mare lucru, nu au de unde să ştie, sunt oameni de specialitate care cu greu se pronunţă într-o asemenea chestiune. Altminteri, fieştecine de pe stradă îşi dă cu părerea. În democraţie, asta înseamnă dezbatere deschisă, să se pronunţe cei care ştiu despre ce e vorba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne