"În clipa în care căldura şi apa caldă vor fi sistate la nivelul Capitalei" ACL va cere demisia lui Sorin Oprescu

Mircea Raicu, lider de grup al consilierilor PDL de la Primăria Municipiului Bucureşti şi Mihai Atănăsoaiei, fost Prefect al Capitalei , conferinţă de presă.
Mircea Raicu, lider de grup al consilierilor PDL de la Primăria Municipiului Bucureşti şi Mihai Atănăsoaiei, fost Prefect al Capitalei , conferinţă de presă. (Epoch Times România)

Bucureştenii nu vor avea căldură în acest an, deoarece regia de distribuţie a căldurii în Capitală este în faliment, a avertizat marţi Mircea Raicu, liderul consilierilor PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

"În clipa în care căldura şi apa caldă vor fi sistate la nivelul Capitalei, ACL Bucureşti va demara referendumul de demitere a primarului general, Sorin Oprescu", a mai anunţat consilierul.

La o zi după ce premierul Ponta a acuzat public că vinovată pentru lipsa apei calde şi a căldurii, ca pe vremea lui Ceauşescu, în Bucureşti, este Opoziţia, Mircea Raicu a susţinut o conferinţă de presă pentru a atrage atenţia asupra faptului că Bucureştiul este în colaps, şi nu din vina opoziţiei, ci a primarului Sorin Oprescu:

"ACL Bucureşti ar trebui să spună că Viorel Ponta minte. Nu vom spune însă acest lucru pentru că ar fi o gravă greşeală gramaticală, ar fi un pleonasm. Viorel Ponta este un brand consacrat pentru minciună. Nu vom spune, aşadar, că minte, dar vă vom spune de ce minte", a declarat Raicu, înainte de a expune motivele pentru care bucureştenii pot rămâne fără apă caldă şi căldură.

"DISTRIGAZ, o companie privată cu acţionari GDF SUEZ, a oprit furnizarea gazului către ELCEN pentru că aceasta a ajuns la un grad critic de îndatorare. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că, la rândul ei, ELCEN are de încasat o sumă enormă de la RADET Bucureşti. RADET la rândul său are datorii care depăşesc 700 de milioane de euro către furnizori, pentru că Sorin Oprescu a refuzat să plătească subvenţiile promise bucureştenilor", a explicat Raicu, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Consilierul PDL a adăugat că Oprescu s-a comportat "ca unii dintre administratorii de bloc care au strâns banii de la locatari pentru plata utilităţilor şi i-au băgat în propriul buzunar", concluzionând că unica soluţie pentru salvarea oraşului (în viziunea ACL) este ca Sorin Oprescu să-şi dea demisia şi să explice instituţiilor statului unde s-au dus cei 10 miliarde de euro din bugetul oraşului în cei 6 ani de mandat?"

Reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, directorul general al ELCEN, Gabriel Ignat, declara pentru Hotnews că RADET nu a mai achitat de doi ani de zile facturile pentru energie termică furnizată de ELCEN, în prezent datoriile regiei la această societate fiind de 3,2 miliarde lei. Mare parte dintre uriaşele datorii s-au acumulat în timpul mandatului primarului Sorin Oprescu, deşi acesta a declarat tot timpul că datoriile "au fost moştenite".

ELCEN şi RADET urmează însă să fuzioneze, ceea ce înseamnă că regia ar putea scăpa de o parte dintre datoriile către ELCEN. Fuziunea nu va şterge însă şi creditele către furnizori şi cele pentru investiţii angajate de RADET în ultimii ani. În consecinţă, societatea ce se va naşte din fuziunea celor două companii va avea din start datorii.

ELCEN, care are electrocentrale în Bucureşti şi Constanţa, se va separa în două, ELCEN Bucureşti, care va fi preluat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti odată ce va fi fuzionat cu RADET-ul şi ELCEN Constanţa. Capitala se va alege cu o datorie de 1,4 miliarde de lei, potrivit calculelor făcute la finalul anului 2013, în timp ce constănţenilor le vor reveni datorii de "numai" 200 de milioane de lei, aduse "zestre" de ELCEN Constanţa.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne