În timp ce în Austria sunt retrase din magazine, produsele Schweighofer se vând bine mersi în România

Deşi i-a fost suspendat certificatul de sustenabilitate Forest Stewardship Council (FSC) CoC, compania austriacă Schweighofer îşi vinde în continuare produsele în ţara noastră.
Păduri masacrate
Păduri masacrate (Matt Cardy / Getty Images)

Lanţul de magazine SPAR din Austria a anunţat în mai multe postări pe pagina oficială de Facebook că "nu mai lucrează cu Schewighofer ca şi furnizor" şi că lucrează doar cu furnizori care au certificat de sustenabilitate Forest Stewardship Council (FSC). Suspendarea certificării FSC nu produce însă efecte şi în România, scrie jurnalistul Daniel Befu în România Curată.

Dintre lanţurile de magazine care comercializează produse de la Holzindustrie Schweighofer doar Hornbach a răspuns întrebărilor publicaţiei citate, în timp ce Bricostore, Dedeman şi Obi păstrează tăcerea. Cei de la Hornbach au anunţat că vor verifica informaţiile şi provenienţa produselor din lemn, o specificare oarecum ciudată, în condiţiile în care tocmai certificarea ar fi trebuit să garanteze asta.

Din păcate însă, din discuţiile purtate de reporterul România Curată cu diferite persoane care au achiziţionat produse Schweighofer din magazinele Hornbach şi Dedeman, acestea nu sunt obişnuite să verifice dacă firma producătoare are certificate de sustenabilitate.

Totuşi, unii dintre ei au spus că vor fi mai atenţi pe viitor. În acest timp, în ciuda faptului că informaţia potrivit căreia certificatul de sustenabilitate este suspendat a ajuns până în Der Spiegel, Schweighofer nu are nicio jenă să afirme că produsele firmei sunt din "lemn din păduri europene exploatate judicios"!

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne