Iniţiativa România: Hai să ieşim în stradă! OUG-urile îşi produc efectele imediat. Nu există mâine

"Hai să ieşim în stradă! Cerem retragerea ordonanţelor corupţiei şi demisia ministrului Justiţiei", a fost mesajul transmis cu puţin timp înainte de protestele anunţate în ţară (şi în străinătate) de mişcarea civică "Iniţiativa România".
Mihai Politeanu
Mihai Politeanu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Românii trebuie să iasă astăzi în stradă să ceară retragerea definitivă a ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codului penal şi demisia ministrului Justiţiei Florin Iordache, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, mişcarea civică "Iniţiativa România".

"Ordonanţele de urgenţă îşi produc efectele imediat. Nu există mâine. Astăzi este, probabil, ultima noastră şansă de a opri un Guvern care vrea să legalizeze hoţia. Singura soluţie este solidaritatea noastră şi demonstraţiile publice că dorim să trăim într-o ţară guvernată de reguli, nu de interesele unor infractori. Hai în stradă astăzi!", a subliniat "Iniţiativa România".

Săptămâna trecută Guvernul doar a amânat adoptarea ordonanţelor privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. Mâine este termenul limită dat de ministrul Justiţiei instituţiilor judiciare pentru a-şi expune punctul de vedere privind cele două acte normative.

"Miercuri, în şedinţa de Guvern, va încerca din nou să-şi scoată colegii de partid din închisori şi să şteargă din Codul penal infracţiunile pentru care sunt cercetaţi sau judecaţi", a arătat "Iniţiativa România".

În Capitală, protestul va avea loc în Piaţa Universităţii, începând cu ora 17, de unde se va porni în marş spre Guvern. Evenimente similare vor avea loc şi în Cluj, Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava etc., dar şi în străinătate. Informaţii despre proteste pot fi accesate aici.