Raeţchi: PSD îşi asumă graţierea parţială pentru pedofilie. Este inacceptabil şi uluitor!

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, pare azi un agent al infractorilor - obligând societatea civilă şi instituţii precum Preşedinţia la o continuă stare de alertă pentru a-i bloca tentativele secrete de anulare a pedepselor şi răspunderilor penale, a acuzat liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dacă Guvernul Dragnea-Tăriceanu nu înţelege mesajul cvasi-unanim al societăţii civile şi îşi menţine ideea graţierilor şi dezincriminărilor pripite, partizane şi conspirative, atunci se impune organizarea unui referendum pe această temă, a opinat, pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Faptul că PSD îşi asumă graţierea parţială pentru pedofilie este inacceptabil şi uluitor. Pedofilia nu ar trebui graţiată în niciun context. (...) Ministrul Justiţiei ar trebui să demisioneze (sau să fie demis) pentru modul conspirativ, incoerent şi ilogic în care încearcă să impună graţieri şi dezincriminări de tot soiul (orice tentativă de optimizare a legislaţiei poate fi utilă, dar în mod previzibil, transparent, după o dezbatere publică şi un acord social larg)", a declarat Raeţchi.

Potrivit liberalului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, pare azi un agent al infractorilor - obligând societatea civilă şi instituţii precum Preşedinţia la o continuă stare de alertă pentru a-i bloca tentativele secrete de anulare a pedepselor şi răspunderilor penale.

"Dacă Guvernul Dragnea-Tăriceanu nu înţelege mesajul cvasi-unanim al societăţii civile şi îşi menţine ideea graţierilor şi dezincriminărilor pripite, partizane şi conspirative, atunci soluţia unui referendum pe această temă (propusă de sociologi precum Sebastian Lăzăroiu sau jurnalişti precum Claudiu Pândaru şi Moise Guran) este corectă şi necesară. Sper că preşedintele Iohannis o păstrează pe lista pe opţiuni", a afirmat Raeţchi.

În acelaşi timp, deputatul PNL a ţinut să precizeze faptul că deşi referendumul lui Traian Băsescu nu a produs efecte juridice (până la o modificare a Constituţiei, când se va ţine cont de el) asta nu înseamnă că nu avem nevoie de consultare populară pe un subiect atât de sensibil.

"În condiţiile în care Dragnea şi Tăriceanu au vorbit în mod obsesiv despre votul popular şi democraţie, mi se pare greu de crezut că vor trece totuşi peste un vot de 90% împotriva dezincriminării abuzului în serviciu sau împotriva graţierii parţiale condiţionate a pedofililor, criminalilor sau violatorilor", a adăugat Raeţchi.