Iniţiativa România: Se încearcă eliberarea corupţilor şi revenirea la impunitatea din vremea Năstase-Stănoiu

Amnistia şi graţierea sunt semnele instalării unui regim autocratic la Bucureşti. Dacă Guvernul Grindeanu nu renunţă la promovarea unor astfel de acte normative controversate, oamenii trebuie să iasă în stradă, a transmis mişcarea civică "Iniţiativa România".
Mihai Politeanu
Mihai Politeanu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Intenţia Guvernului de a promova o serie de modificări ale legislaţiei penale care vizează posibila dizincriminare a unor fapte penale şi o ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi/sau amnistia, reprezintă transformarea statului de drept în stat mafiot şi ieşirea din spaţiul valorilor Uniunii Europene şi ale NATO, a semnalat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, mişcarea civică "Iniţiativa România".

"Sub pretextul dezaglomerării penitenciarelor se încearcă, de fapt, eliberarea condamnaţilor pentru fapte de corupţie, care beneficiază de protecţie din partea coaliţiei de guvernare, şi revenirea la impunitatea politicienilor în faţa legii din vremea Năstase-Stănoiu.
Materializarea intenţiei Guvernului va însemna închiderea unor dosare de mare corupţie, pierderea definitivă a banilor publici furaţi şi ieşirea din penitenciare a prietenilor politici deja condamnaţi", se arată în comunicatul citat.

Potrivit organizaţiei, Guvernul PSD-ALDE încearcă să recupereze reputaţia şi libertatea unor infractori cu preţul pierderii reputaţiei României şi cu instaurarea unui regim autocratic la Bucureşti.

Iniţiativa România cere Guvernului României să renunţe la promovarea acestor acte normative şi, în caz contrar, societăţii civile să iasă în stradă până la demisia liderilor partidelor guvernamentale şi a Executivului. De asemenea, organizaţia cere demisia imediată a ministrului Justiţiei.