Insula Bequia - un paradis pierdut în Caraibe

Insula Bequia
Insula Bequia (fireflybequia.com)

Bequia a fost primul port de plecare al navigatorilor care au reuşit să traverseze cu succes Atlanticul. Este o destinaţie populară pentru turişti sau pentru pasionaţii de iahturi, fiind înconjurată de un lanţ muntos protector, ce reprezintă un loc de ancorare destul de frecventat.

Insula are cel mai frumos şi faimos port din Caraibe: Portul Elizabeth. Această porţiune de pământ a fost vizitată de-a lungul timpului de membrii aristocraţiei britanice, dintre care cel mai celebru era Sir Francis Drake.

Insula Bequia, cu capitala la Port Elizabeth, este a doua insulă mare din Arhipelagul Caraibelor, cu o suprafaţă de 18 km pătraţi. Din punct de vedere politic aparţine de San Vicente şi Granadinas, având o populaţie de 5.000 de locuitori şi o densitate de 278 locuitori /km pătrat. Punctul său cel mai înalt îl reprezintă Mount Pleasant ce atinge 268 de metri.

San Vicente şi Granadinas sunt alcătuite din 32 de insule şi stânci marine. Amintim nouă insule locuite: Young Island, Bequia, Mustique, Canouan, Union Island, Mayreau, Petit St. Vicent şi Palm Island. Din San Vicente şi Las Granadinas, face parte, de asemenea, minunatul ''Parque Marino Nacional de los Cayos de Tobago”.

Aici ni se oferă o combinaţie fantastică de aventură în pădurea tropicală, scufundări, plaje cu nisip alb, cazări de lux şi aventuri în iahturi şi bărci. Caraibe reprezintă nucleul cu cel mai mare număr de turişti. Cine nu a visat să petreacă o săptămână pe plajele din Caraibe? Insulele cu porturi şi splendidele plaje aparţin diferitelor naţiuni ce sunt reprezentate în Caraibe, compunând acest incredibil conglomerat de paradisuri.

Bequia, un loc foarte mic dar de o imensă frumuseţe, are capitala la Port Elizabeth, reprezentând zona Venezuelei din Caraibe. Aici nu se ajunge foarte uşor; se poate merge până în Kingstown, iar de aici pe insulă se ajunge cu avioneta. Recomandabil este ca voiajul să se facă cu mai multe persoane închiriind un iaht.

Insula este un loc pentru relaxare, odihnă, unde putem să uităm de lume şi să trăim câteva zile de vis. Este o insulă vizitată de iahturi, milionari şi de vase de croazieră. Locuitorii se dedică pescuitului şi turismului şi trăiesc o viaţă liniştită fără mari probleme. Snorkeling-ul este sportul national: a privi peştii şi coralii este ceva minunat şi este la îndemâna oricărui turist care vizitează această insulă.

Insula are sate mici ca: Hamilton, Belmont, Lower Bay, Mount Pleasant, La Pompe, Paiget Farm, care deşi nu sunt puncte turistice atrag atenţia călătorului.

Insula Bequia, cunoscută pe plan internaţional pentru plajele cu nisip alb şi ape turcoaz, are un mare număr de hoteluri de lux, vile şi apartamente splendide precum şi excelente restaurante şi baruri.

Un eveniment minunat este ''Easter Regatta”- cel mai faimos eveniment al velelor din Caraibe. Urmează ''Festivalul de muzică de Bequia”, de asemenea, puteţi descoperi artizanatul constructorilor de bărci, se pot face scufundări sau să mergeţi să vedeţi broaştele ţestoase. Cei doritori de excursii cu un iaht, vor descoperi multe trasee zilnice incluzând popularul ''Cayos de Tobago” (Stâncile marine din Tobago). Operatorii de scufundări oferă cursuri profesionale şi certificate de scufundări.

Cine vizitează ''Muzeul Maritim” descoperă de ce Bequia este capitala lumii în bărci model. Bucuraţi-vă de sărbători în stradă, ''Carnavalul din Bequia” şi de minunatele tradiţii culinare de ''Ziua Pescarului”. Această insulă mică vă oferă posibilitatea de a petrece câteva zile care vor fi cele mai minunate din viaţa dumneavoastră, într-un ''Eden” pierdut de lume, fără zgomot, fără stres, dar cu o gastronomie bogată în fructe de mare care cu siguranţă vă va determina să reveniţi în Caraibe.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.