Inundaţii neaşteptate ucid 5 persoane în nordul Iranului

Inundaţii neaşteptate au lovit şoseaua Chalous din nordul Iranului, 19 iulie 2015.
Inundaţii neaşteptate au lovit şoseaua Chalous din nordul Iranului, 19 iulie 2015. (Captură Foto)

Cel puţin cinci oameni au fost ucişi în urma unor inundaţii neaşteptate care au avut loc pe un drum circulat de munte, la nord de capitala iraniană Teheran.

Inundaţiile, declanşate de ploile torenţiale, au măturat mai multe maşini de pe şoseaua Chalous şi le-au împins în râul Karaj din apropiere.

Cel puţin 25 de maşini sunt în continuare date dispărute, fără a se şti ceva despre soarta ocupanţilor lor, a declarat luni viceguvernatorul general al provinciei Alborz, Mohammad Taqi Irani, într-un interviu cu agenţia de ştiri IRNA.

Pe baza evaluărilor iniţiale, a declarat el, inundaţiile au cauzat pagube severe şi au distrus infrastructura mai multor sate din apropiere.

Unele sate au fost inundate şi toate căile de acces au fost blocate. O pană de curent în zonă a îngreunat sarcina echipelor de salvare de a ajunge la supravieţuitori în cursul nopţii de duminică.

O furtună de vară neaşteptată a lovit de asemenea capitala iraniană şi suburbiile sale duminică după amiază.

Pe lângă ploile abundente şi descărcările electrice, vânturile puternice au culcat la pământ copaci şi linii de înaltă tensiune şi au avariat mai multe clădiri în părţile nordice, nord-vestice şi vestice ale capitalei.

Autorităţile din Teheran au raportat, totuşi, că nu au fost înregistrate victime în capitală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe