Iohannis comentează demisia subită a lui Diaconu din PNL

Klaus Iohannis, Primarul Sibiului
Klaus Iohannis, Primarul Sibiului (Epoch Times România)

După ce vicepreşedintele liberal Mircea Diaconu şi-a dat demisia din PNL, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, a declarat joi într-o conferinţă de presă că "a devenit un obicei" ca cei care sunt "supăraţi" că nu sunt trecuţi pe o listă să plece din partid.

"Văd că devine un obicei: vreau pe listă, sunt supărat, plec din PNL", a reamintit Iohannis modul de a reacţiona al unor politicieni care nu sunt propuşi pentru o anumită funcţie.

Klaus Iohannis subliniază faptul că PNL "este un partid puternic", în pofida "artiştilor care vin şi pleacă", astfel încât acesta susţine că "mai mult de atât nu trebuie spus".

"Am decis să-mi dau demisia pentru a putea candida ca independent la alegerile europarlamentare. Încerc să strâng în cinci zile cele 100.000 de semnături de susţinere pentru a-mi putea depune candidatura şi pentru ca ANI să o poată contesta. Mai departe, cum va dori naţiunea, a afirmat miercuri actorul Mircea Diaconu, vicepreşedinte PNL, când a demisionat din partid.

Pe numele său, Mircea Diaconu are o decizie definitivă de incompatibilitate care nu îi permite să ocupe o funcţie publică timp de trei ani. Drept urmare, PNL a retras marţi numele lui Mircea Diaconu de pe lista candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare.

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a explicat marţi că motivul pentru care Mircea Diaconu a fost retras de pe listă, este sentinţa de incompatibilitate emisă de ICCJ pe numele acestuia şi poziţia exprimată de ANI în acest sens.

"S-a dat un vot. S-a prezentat situaţia. Am luat act de comunicatul ANI şi de sentinţa ICCJ. A fost un vot, un vot secret. 39 de colegi s-au pronunţat pentru retragerea lui Mircea Diaconu din listă, 18 pentru menţinerea sa", a declarat Antonescu.

BPN al PNL a hotărât ca pe lista liberală pentru alegerile europarlamentare, locul lui Mircea Diaconu să fie ocupat de Eduard Hellvig, acesta fiind următorul înscris pe listă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne