Iohannis se declară preocupat de soarta familiei Bodnariu. Românii reacţionează.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a reacţionat şi el la cazul familiei Bodnariu, lăsată în luna noiembrie a anului trecut fără cei cinci copii de către Protecţia Copilului din Norvegia.

"Urmăresc cu mare atenţie şi preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu în Norvegia. Susţin eforturile autorităţilor române şi ale Guvernului României de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetăţenii români, oriunde s-ar afla ei.", scrie Iohannis pe contul său de socializare.

Reacţia preşedintelui vine la zile bune după ce mii de români, inclusiv din diaspora (care l-a votat masiv) au ieşit în stradă, impresionaţi de drama părinţilor despărţiţi de copii, şi a stârnit pe lângă comentarii apreciative, şi numeroase critici sau scepticism, precum:

"Cu tot respectul, cum adică "urmăriţi"? Ca spectator? Unde exact? La televizor? Sau aveţi posibilitatea de a-i urmări mereu în direct? Nu am înţeles! Şi cum susţineţi eforturile? Prin încurajare, prin sfătuire, prin instrucţiuni, telefoane? Românii aşteaptă mult mai mult decât să urmăriţi! Aşteptăm să vă folosiţi de toată puterea cu care v-au investit românii pentru a rezolva situaţia! Avem dreptul să ştim ce acţiuni CONCRETE întreprindeţi în calitate de preşedinte! Guvernul ştim ce face şi e bine, chiar dacă foarte târziu!"

sau:

"Urmăriţi? Pe bune? Păi ce, sunteţi spectator, sau şeful acestei ţări? Nici măcar noi nu stăm degeaba, chiar dacă nu avem acele pârghii pe care le are un preşedinte... Cred că e momentul să vă treziţi, şi să vă asumaţi rolul de preşedinte, ocrotiţi-vă poporul, că de el sunteţi pus acolo, şi tot el va plăteşte toate mofturile!"

"Poate vă implicaţi (măcar la fel) şi în problemele copiilor din România?! Sau d-voastră vă urniţi doar după mai multe sesiuni de manifestaţii publice, în orice subiect - cum aţi făcut şi în cazul Colectiv?! Zic şi eu, căci argumentele de aici, de ex, sunt pertinente:http://www.contributors.ro/.../norvegienii-au.../... avem atât de multe probleme şi suferinţe la noi şi d-voastră vă găsiţi să reacţionaţi doar la acest caz punctual ce a inflamat (puţin exagerat) opinia publică! Tot aveţi forţe proaspete după vacanţa de la Miami, un proiect, ceva, specific, în care să adunaţi actorii politici, economici, sociali şi să ne alegem cu o strategie la care să urmăriţi şi operaţionalizarea ei prin programe şi proiect...ceva de gen, puteţi?! Aşa, pt că sunteţi preşedintele TUTUROR românilor, nu doar al unei familii?", scrie o altă persoană.

Mai amintim în context că sâmbătă, numeroşi români impresionaţi de drama familiei Bodnariu au ieşit în stradă cerând implicarea mai activă a autorităţilor române, pentru o reîntregire cât mai rapidă a acestei familii.

Marţi, la trei zile după manifestările stradale, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu a ţinut o conferinţă de presă pe tema implicării Guvernului în acest caz. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne