Iohannis va reitera la Strasboug sprijinul ferm al României faţă de valori precum democraţia şi statul de drept

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele României întreprinde, în perioada 24-25 ianuarie o vizită oficială la Consiliul Europei, la Strasbourg, unde va susţine un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Cu prilejul deplasării la Strasbourg, Preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, cu Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, şi cu Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi, informează Administraţia Prezidenţială.

În dialogul cu interlocutorii săi, mesajul principal al preşedintelui va reitera angajamentul şi sprijinul ferm al României faţă de valorile şi standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democraţia şi statul de drept.

Totodată, va reitera importanţa rolului jucat de Consiliul Europei şi instituţiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice şi respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta iniţierea de noi proiecte de cooperare cu organizaţia de la Strasbourg în vederea promovării şi sprijinirii valorilor şi standardelor Consiliului Europei pe continent.

Unul dintre principalele momente ale acestei deplasări este reprezentat de susţinerea unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitaţia Preşedintelui acestui for, Pedro Agramunt, mai precizează preşedinţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne