Ion Chicu, la întâlnire cu ambasadorii: Relaţiile cu UE rămân o prioritate pentru Guvernul moldovean

Ambasadorii la întâlnire cu premierul Ion Chicu
Ambasadorii la întâlnire cu premierul Ion Chicu (gov.md)

În cadrul unei întâlniri cu ambasadorii acreditaţi în Republica Moldova care a avut loc vineri, 15 noiembrie, prim-ministrul Ion Chicu a dat asigurări că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Acesta a menţionat că relaţiile cu Uniunea Europeană şi implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acţiunile de promovare a reformelor se vor desfăşura în cadrul legislativ, consultând opinia organizaţiilor precum Comisia de la Veneţia, OSCE, UE.

„Ne dorim continuitatea unui dialog politic, economic, cultural şi umanitar pro-activ al Republicii Moldova cu toate statele comunităţii internaţionale, în prim plan cu partenerii strategici şi tradiţionali ai ţării noastre”, a adăugat şeful Cabinetului de miniştri.

Potrivit unui comunicat, reprezentanţii misiunilor diplomatice prezenţi la întrevedere ar fi declarat că vor continua să sprijine schimbările în beneficiul cetăţenilor.

Politologul Dionis Cenuşă a subliniat că asistenţa externă pentru Moldova vine din Occident, iar UE nu va acorda acelaşi volum de asistenţă pentru o guvernare cu ambiţii pro-UE scăzute spre zero. „Dacă Dodon vrea să-şi realizeze promisiunile sociale are nevoie de banii europeni.”