Ion Iliescu îl compătimeşte pe cârlanul Ponta: se 'sacrifică' intrând în cursa pentru Cotroceni

Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al ţării, Ion Iliescu, a opinat marţi că Victor Ponta este prea tânăr pentru a intra în cursa pentru preşedinţia ţării, pentru premier fiind mult mai convenabil să mai stea un mandat ca prim-ministru, în loc să se "sacrifice" candidând pentru Cotroceni.

„Cred că pentru el (V. Ponta n.r.) nu e prea favorabil acest lucru. Pentru el ar fi fost convenabil să continue măcar un mandat de prim ministru, să îşi consolideze experienţa de prim-ministru. E cam devreme să treacă într-o nouă postură, la preşedinţie. Trebuie să fie un om care să aibă în spate ceva mai mult. Adică experienţa lui de două mandate măcar ca premier, ar fi fost utilă şi necesară, dar împrejurările uneori forţează. Trebuie să ai şi candidatul care să câştige, or în momentul de faţă, singurul care are condiţiile să câştige aceasta competiţie este Ponta”, a explicat mentorul spiritual al PSD-ului situaţia 'ingrată' în care se găseşte 'tânărul' Ponta pe care Iliescu obişnuieşte să îl alinte cu apelativul "cârlan."

În cadrul unui interviu citat de Cotidianul, Iliescu a mai fost de părere că, în eventualitatea în care cârlanul Ponta câştigă Cotroceniul, Liviu Dragnea ar fi potrivit să-i ia locul ca premier.

Între timp, fără nici o legătură cu declaraţiile lui Ion Iliescu, preşedintele Băsescu a făcut publice înregistrările covorbirilor purtate ieri cu tandemul Ponta & Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS, înregistrările arătând că 'tânărul' premier este necopt nu doar pentru funcţia de preşedinte ci şi pentru postul pe care îl deţine în prezent.

"MTO, poftiţi?", dă ochii peste cap Ponta când preşedintele Băsescu vorbeşte despre MTO, respectiv provizionul de risc bugetar cerut de UE pentru prevenirea dezechilibrelor.

Tot astăzi, când Iliescu îl vedea pe Liviu Dragnea viitor premier, magistraţii din Drobeta Turnu Severin au dat noi sentinţe în dosarul Referendumul, dosar în care vicepremierul Dragnea, considerat tătic al baronilor PSD, este acuzat de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Desigur, Ion Iliescu este tovarăşul care a chemat în 90 minerii să-i bată pe stundeţi, aşa ca este oarecum firesc să fie preocupat de ce e convenabil pentru PSD şi Ponta în loc să se întrebe ce este convenbabil, în genere, pentru români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne