Iordache, nemulţumit că Tudorel Toader nu vrea să impună prag în cazul abuzului în serviciu

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, artizanul infamei OUG 13 care a întors ţara pe dos, nu este deloc mulţumit de prestaţia succesorului său Tudorel Toader.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Poziţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit căreia interpretează decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu în sensul în care nu ar fi nevoie de impunerea unui prag valoric, nu este deloc pe placul lui Florin Iordache, proaspăt ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit hotnews.ro.

"Am văzut o poziţie a actualului ministru care interpretează cu de la sine putere deciziile Curţii, spune că la abuzul în serviciu nu trebuie să fie un prag. Dacă aşa gândeşte ministerul, eu personal nu mă aştept de la conducerea Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire. Eu vă propun, pentru că până la urmă şi Ministerul trebuie să vină în faţa Parlamentului, iniţiativele dvs cel mult le vom îmbunătăţi sau le vom respinge", a declarat Iordache, în replică la afirmaţia secretarului de stat în MJ Marilena Mot, care i-a rugat pe cei din Comisia Juridică din Camera Deputaţilor să amâne discuţia pe proiectul de lege ce modifică art. 301 şi 308 din Codul Penal până când este gata proiectul Ministerului de Justiţie prin care se vor pune în acord articolele declarate neconstituţionale din Codul penal cu deciziile CCR.

"Eu nu sunt de acord cu amânarea", a reacţionat Iordache.

Cu o zi în urmă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că marţi va pune în dezbatere publică proiectul de lege prin care va fi definită infracţiunea de abuz în serviciu în raport cu decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale, precizând că nu va impune un prag valoric, ci judecătorul va decide dacă-l va pedepsi pentru abuz în serviciu pe cel trimis în judecată.