Iran: Ayatollahul Ali Khamenei le cere tinerilor occidentali să respingă prejudicăţile despre islam

Ghidul suprem al republicii islamice Iran, ayatollahul Ali Khamenei.
Ghidul suprem al republicii islamice Iran, ayatollahul Ali Khamenei. (MAYSAM DEHGHANI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.01.2015

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut joi tinerilor din Europa şi SUA să studieze islamul pentru a contracara valul de 'prejudecăţi şi campanii de dezinformare' după atacurile jihadiste din Franţa, relatează AFP.

'Evenimentele recente survenite în Franţa, precum şi alte fapte similare în anumite ţări occidentale m-au convins să vă scriu acest mesaj', a scris ghidul suprem iranian în această scrisoare deschisă în limba engleză publicată pe contul său oficial de Twitter şi în media locale.

Scrisoarea, adresată 'tinerilor din Europa şi America de Nord', este prima reacţie oficială a ghidului suprem după atentatele comise la Paris la 7-9 ianuarie de către tineri care îşi revendică apartenenţa la islamul radical, atacuri ce s-au soldat cu 17 morţi.

'De două decenii (...) a fost făcut totul pentru a se prezenta această religie ca un inamic de care ar trebui ca lumea să se teamă', a scris ghidul suprem iranian, care a denunţat 'diabolizarea masivă' a islamului.

'Nu permiteţi ca teroriştii proveniţi adesea din rândul acestor puteri care pretind că îi denunţă să vă fie prezentaţi ca fiind reprezentanţi ai islamului', a afirmat el.

Iranul a condamnat atentatul împotriva revistei satirice franceze Charlie Hebdo, comis la 7 ianuarie, denunţând un abuz asupra libertăţii de expresie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor