Ishi-no-Hoden - enigma megalitică colosală de 500 de tone din Japonia (video)

Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden
Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden (Youtube - captură ecran)

Mulţi cercetători consideră că un megalit situat în Japonia, numit Ishi-no-Hoden, a fost strămutat. Piatra megalitică, care cântăreşte 500 de tone, pare o piesă gigantică dintr-un mecanism absent. Nimeni nu ştie cum, de ce şi când a fost creat. De asemenea, nu există înregistrări istorice despre el.

Lumea antică fascinează prin misterele sale. Un număr imens de megaliţi se găsesc pe aproape toate continentele. Pietre masive care sfidează orice explicaţie (caracteristicile lor fiind în totală neconcordanţă cu cele ale locului în care se află) au fost odată, demult, extrase (dintr-un loc în general neidentificat), transportate şi aşezate în diferite părţi ale lumii. Ştiinţa modernă consideră acest lucru imposibil, deoarece, potrivit teoriei lui Darwin, atât de promovată de aceasta - conform căreia omul s-ar trage din maimuţă -, oamenii din acea vreme nu puteau avea tehnologii atât de avansate.

Dovezi ale megaliţilor rătăciţi pot fi găsite pe toată planeta, iar unele dintre cele mai incredibile se găsesc în Turcia de astăzi. Ruinele de la Krahan şi Gobekli Tepe sunt dovada că, în urmă cu mai bine de 12.000 de ani, pe Pământ au existat civilizaţii foarte avansate, ceea ce, potrivit oamenilor de ştiinţă moderni, pare pur şi simplu imposibil.

Cu toate acestea, megaliţi, care uimesc prin poziţionare şi compoziţie moleculară, nu se găsesc doar în Turcia modernă. Ei pot fi întâlniţi în America de Sud, Centrală şi de Nord, precum şi în Europa şi Asia.

Una dintre cele mai inedite structuri megalitice ieşite din comun se află în Japonia şi se numeşte Ishi-no-Hoden. Această stâncă cubică masivă are o greutate colosală - de peste 500 de tone. Totuşi, în ciuda numeroaselor studii, istoria sa este învăluită în mister.

Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden
Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden (Youtube - captură ecran)

Dimensiunile ei sunt de aşa natură încât Ishi-no-Hoden este de opt ori mai grea decât cea mai grea piatră folosită la construcţia Marii Piramide din Giza. Megalitul măsoară aproximativ 7 metri lungime şi 6,5 metri lăţime şi este situat în centrul unui iaz, dând privitorului impresia unui bloc megalitic care pluteşte în aer.

Situat la aproximativ 100 de kilometri de oraşul Asuka, Ishi-no-Hoden este o comoară antică. Numele său se traduce prin "Sanctuarul de piatră". Nu există înregistrări istorice despre această piatră, iar experţii moderni cred că megalitul datează din aşa-numita perioadă Jomon. "Jomon" este cea mai veche perioadă preistorică cunoscută, din Japonia (14.000 - 200 î.Hr.). Ceea ce învăluie şi mai mult Ishi-no-Hoden în mister este faptul că, deşi este şlefiut într-un mod excepţional, în apropierea sa, nu a fost găsită nicio unealtă sau artefact care să indice modul în care a fost creat sau folosit.

Megalitul este alcătuit din hialoclastită, un tip de piatră hidratată bogată în sticlă vulcanică neagră, care s-a format ca urmare a activităţii vulcanice subacvatice sau subglaciare, pe parcursul a aproximativ 70 de milioane de ani. Acesta se găseşte într-o zonă muntoasă numită Hodenyama, un loc din care piatra Yongsan a fost extrasă timp de secole. Acest tip de piatră este folosit şi în prezent pentru diverse construcţii, cum ar fi poduri de piatră, sarcofage sau diferite lucrări de amenajare peisagistică. În urmă cu aproape un deceniu, cariera Yongsan a devenit un sit istoric protejat de legea japoneză.

Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden
Piatra megalitică numită Ishi-no-Hoden (Youtube - captură ecran)

În afară de situl menţionat mai sus, nu există nicio dovadă cu privire la provenienţa acestui megalit, în afară de folclorul japonez care atribuie lucrarea zeilor Ookuninushi şi Sukunabikona, care aveau misiunea de a construi, într-o singură noapte, un castel pe muntele Hodenyama. Din cauza unui act de rebeliune al unui zeu local, au fost nevoiţi să renunţe la munca lor.

Ookuninushi este una dintre zeităţile centrale din primele cronici japoneze de mituri şi legende intitulate Kojiki. În panteonul central, alături de el se aflau zeiţa soarelui Amaterasu şi fratele ei, zeul sălbatic Susanoo.

În prezent, monumentul este un sanctuar dedicat lui Oshiko Jinja Shinto.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură