Iurie Leancă îşi caută serviciu: Schimbarea puterii m-a prins într-o anumită fază de incertitudine

Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova
Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova (independent.md)

Fostul prim-ministru moldovean Iurie Leancă, lider al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), îşi caută de lucru, după ce a rămas şomer, odată cu schimbarea guvernării de la Chişinău. Anunţul a fost făcut chiar de fostul „simplu prim-ministru” în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Iurie Leancă a menţionat că înainte de căderea Guvernului Filip a plecat în vacanţă împreună cu părinţi săi, iar când a revenit acasă, nu mai deţinea funcţia de vicepremier pentru integrarea europeană. Totodată, liderul PPEM a mai precizat că se aştepta la un scenariu în care urma să-şi piardă funcţia, dar nu atât de curând, iar schimbarea puterilor l-ar fi luat pe nepregătite.

„Am plecat de la Chişinău când încă eram membru al Guvernului şi am revenit în calitate de şomer. Acum o preocupare e să-mi găsesc un serviciu care să-mi aducă o anumită satisfacţie şi un anumit venit financiar pentru a putea întreţine familia, casa ş.a.m.d.

În afară de această stare, care nu e cea mai fericită, dar era una anticipată, pentru că opţiunea mea a fost să nu particip la alegerile parlamentare şi să nu mai fac parte din garnitura guvernamentală indiferent de rezultatele alegerilor, era clar că voi face altceva, dar s-a produs pe neaşteptate şi m-a prins într-o anumită fază de incertitudine”, a declarat Leancă.

Potrivit UNIMEDIA, politicianul a mai specificat că nu îşi doreşte o funcţie în Guvernul Sandu, adăugând că „în măsura în care dna Sandu ar avea nevoie de un sfat, de o expertiză, de o recomandare, pe tot ce înseamnă dimensiunea externă, nu aş ezita să ofer această consultare”.

Amintim că în cadrul alegerilor europarlamentare din 26 mai curent, Iurie Leancă, a candidat la funcţia de europarlamentar din partea Partidului Pro România condus de Victor Ponta, însă nu a reuşit să intre în Parlamentul European, fiind poziţionat pe locul patru.

De menţionat este faptul că în perioada când a ocupat funcţia de prim-ministru, Leancă a fost cel care a semnat acordarea primei garanţii de stat de la BNM în valoare de 9,5 miliarde lei pentru cele trei bănci falimentate, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, conduse toate de Ilan Şor.

Ulterior, în urma unei investigaţii marca Jurnal TV, cetăţenii au aflat că în luna mai a anului 2014, fiul mai mic al lui Iurie Leancă, Liviu Tristan a absolvit un ciclu de studii preuniversitare la un colegiu privat din Marea Britanie, în oraşul Cambridge. Plata pentru studii, circa 40.000 dolari a fost făcută de către Ilan Şor, mai exact, de una dintre firmele sale implicate în furtul miliardului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe