Iurie Leancă se va afla într-o vizită oficială în SUA, în perioada 19-20 martie

Ana Chitoroagă
16.03.2012

În perioada 19-20 martie 2012, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la invitaţia Secretarului de Stat al SUA, Hillary R. Clinton.

Potrivit Publika.TV, vizita se înscrie în contextul general de celebrare a aniversării a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, marcată pe 28 februarie.

Totodată, vizita reflectă dorinţa ţării noastre de a consolida relaţiile de parteneriat între Moldova şi SUA în domeniile de interes comun.

În scopul asigurării sprijinului continuu al partenerilor americani pentru reformele desfăşurate în Republica Moldova şi pentru opţiunea europeană a ţării noastre, Iurie Leancă va mai avea o serie de întrevederi la Departamentul de Stat, Consiliul Naţional de Securitate şi Congresul SUA.

De asemenea, oficialul moldovean va ţine şi un discurs pe tema priorităţilor politicii externe a Republicii Moldova în cadrul conferinţei organizate de influentul centru de analiză politică "Atlantic Council".

Vizita Ministrului Leancă continuă ritmul ascendent al dialogului politic bilateral, iniţiat de vizita în SUA a Prim-ministrului Vladimir Filat în anul 2010, urmată de vizitele la Chişinău întreprinse în anul 2011 de Vicepreşedintele SUA Joseph R. Biden şi Senatorul John Mccain, precizează Vocea Basarabiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor