Jean-Claude Juncker oboseşte: nu va "candida pentru un al doilea mandat"

Juncker şi-a arătat îngrijorarea faţă de viitoarele negocieri pentru Brexit şi a unei divizări a celor 27 de state membre.
Jean Paul Juncker
Jean Paul Juncker (Patrick Hertzog/AFP via Getty Images)

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a declarat tranşant firma că se va retrage atunci când mandatul său curent se va încheia, în 2019, informează media germană.

Juncker a afirmat de asemenea că Marea Britanie ar putea crea diviziuni adânci între liderii UE, odată ce vor începe negocierile pentru Brexit.

Fostul prim-ministru al Luxemburgului a devenit preşedinte în 2014, cu sprijinul a 26 din 28 de guverne UE.

Marea Britanie s-a opus cu înverşunare alegerii sale, deoarece pleda pentru o integrare mai profundă a UE.

Într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk, Juncker afirmă că a avut “o campanie electorală reuşită” în 2014, “dar nu va mai exista o a doua, deoarece nu mă voi mai înscrie pentru a candida şi a doua oară”.

Junckers mai afirmă că unitatea celor 27 de membri ai UE ar putea să fie zdruncinată în cadrul negocierilor cu Marea Britanie asupra condiţiilor de ieşire din UE.

“Doresc oare ungurii şi polonezii exact acelaşi lucru pe care şi-l doresc germanii şi francezii? Am îndoieli serioase”, susţinea acesta.

Comisia Europeană este responsabilă pentru propunerea noii legislaţii a UE, pentru elaborarea bugetului UE şi pentru supravegherea fondurilor UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe