Justiţia, sub asediu. Raluca Turcan: PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură

Schimbările promovate de PSD şi ALDE în domeniul justiţiei - prin ordonanţe de urgenţă - i-ar putea determina pe liberali să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură, întrucât ordonanţele PSD sunt atentate la proiectul european al României, a declarat joi, pentru hotnews.ro, preşedintele interimar PNL, Raluca Turcan.

"PNL ia în considerare depunerea unei moţiuni de cenzură. Ne aflăm într-un puternic asalt al majorităţii parlamentare împotriva ideii de Lege. Ordonanţele PSD sunt atentate la proiectul european al României, afectează visul românilor de a avea o ţară europeană unde nu există două categorii de cetăţeni, unde nu este tolerată hoţia politică.

O ţară ca afară nu înseamnă doar prosperitate ci şi egalitate în faţa legii. PSD îi îndepărtează pe români de propria lor ţară. Cine mai doreşte să se întoarcă în ţară când politicienii se scapă între ei de justiţie? E un gest de tâlhărie la drumul mare", a precizat Raluca Turcan.

Întrebată dacă liberalii vor semna moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei anunţată de cei de la USR, şefa PNL a replicat: "Sigur. Sper că şi invers este valabil".

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor - 117 - şi se adoptă cu votul majorităţii parlamentarilor - 233.