Kelemen Hunor, ironic: Dragnea şi-a pierdut feng-shui-ul. Poate vom afla că şi el este un om sensibil

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a pierdut feng-shui-ul, poate vor mai apărea nişte lucruri care-l vor dezechilibra puţin şi vom afla că şi el este un om sensibil, a declarat, ironic, liderul UDMR, Kelemen Hunor, în replică la unele comentarii venite din partea social-democratului pe tema Unirii.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a pierdut "feng shui-ul" după declaraţia referitoare la Unirea din 1918, "poate vor mai apărea nişte lucruri care îl vor dezechilibra puţin", a declarat luni seara, în cadrul unui eveniment electoral, preşedintele UDMR Kelemen Hunor. În replică, şeful PSD a declarat că după aceste declaraţi, şansele de a face vreo guvernare cu UDMR sunt zero.

"Liviu Dragnea şi-a pierdut feng-shui-ul, poate vor mai apărea nişte lucruri care-l vor dezechilibra puţin pe Liviu Dragnea şi vom afla că şi el este un om sensibil. O să încercăm să spunem lucruri cu care putem să refacem echilibrul oamenilor care cred că maghiarimea din Transilvania trebuie să stea în poziţia ghiocelului.

Dar nu o să fim noi în poziţia ghiocelului pentru că nu este un lucru bun, este o poziţie catastrofală, dezavantajoasă. S-au făcut o mulţime de acuzaţii, primarul Antal Arpad de exemplu, sau la Miercurea Ciuc. Data trecută s-a întâmplat cu Horvath Anna ceea ce s-a întâmplat, acum suntem la Târgu Mureş, în judeţul Mureş, şi lor putem să le transmitem mesajul că nu o stăm în poziţia ghiocelului", a susţinut Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Potrivit liderului UDMR, Uniunea nu va fi interesată de "problemele estetice în politică", nu va da înapoi, ci va merge înainte, indiferent câţi "vor fi scoşi din peisaj". "Dacă cineva va fi scos din peisaj, vor fi 100 care vor păşi în locul acelei persoane şi care continuă munca pe care am început-o".

Pe 11 decembrie, în ziua alegerilor, maghiarii pot arăta, potrivit şefului UDMR, că sunt o comunitate puternică şi că, după 100 de ani "de când România este casa noastră şi casa noastră", au rămas o comunitate, care nu doreşte o fericire individuală, ci împreună.

"Nu vrem să fim fericiţi individual ci împreună, ca şi o comunitate. Putem să arătăm că există 1,3 milioane de oameni aici, care au voinţă şi scopuri şi vor să rămână o comunitate maghiară puternică. În ciuda tuturor încercărilor de asimilare, încă suntem aici. (...) Valorile transilvănene, în 100 de ani, au fost păstrate, de la Adunarea generală de la Turda, înainte ca în Anglia să fie adoptată Carta despre libertatea de confesiune", a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR susţine că formaţiunea sa are soluţii pentru maghiarii din Transilvania, că limba maghiară trebuie recunoscută ca o a doua limbă oficială regională, iar promisiunile făcute "trebuie ridicate la rang de lege". "Pragul de limbă trebuie coborât la 10% de la 20%, nu după mofturile unor lideri de instituţii".

Feng-shui-ul lui Dragnea

În urmă cu o seară, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că speră să îl audă pe Kelemen Hunor spunând că Unirea din 1918 a fost o victorie şi pentru maghiari.

"Poziţia mea şi a PSD-ului este la fel de clară şi tranşantă. Pentru noi, românii, Unirea de la 1918 a fost foarte avantajoasă. Eu cred că această declaraţie a lui Kelemen Hunor este mai mult decât nefericită. El spune că pentru ei unirea a creat dezavantaje. Ei fiind cine? Ei fiind tot cetăţeni români. Categoric nu sunt de acord cu această declaraţie. Sper să o nuanţeze în perioada următoare şi sper să aud de la domnul Kelemen Hunor, care este preşedintele unui partid înregistrat în România, este o persoană juridică română, să spună că Unirea de la 1918 a fost o victorie şi pentru ei, pentru că a fost o victorie pentru naţiunea română.

Recunosc că mi-a stricat şi mie feng-shui-ul declaraţia domnului Kelemen Hunor. Încerc să îmi revin (...) Face parte dintr-un registru care parcă îi aparţine domnului Tokes. Vrea să ia mai multe voturi? Oricum au voturile asigurate, dar declaraţia rămâne. Eu nu le uit", a declarat Liviu Dragnea.

Reacţia lui Dragnea vine după ce Kelemen Hunor a susţinut că marea Unire din 1918 a reprezentat o înfrângere pentru maghiari şi nimeni nu le poate cere acum, în 2016, să sărbătorească un eveniment care i-a împins într-o existenţă de membru al unei comunităţi minoritare. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne