Klaus Iohannis: Demisia lui George Maior, "un act unilateral" de voinţă. Nimic nelalocul lui în SRI

Circumstanţele demisiei lui George Maior de la şefia SRI, după declaraţii sale încinse la adresa Curţii Constituţionale, continuă să rămână neelucidate. Întrebat joi dacă Maior a demisionat din proprie iniţiativă sau "la cerere", Klaus Iohannis a refuzat un răspuns direct.
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.02.2015

Circumstanţele demisiei lui George Maior de la şefia SRI, după declaraţii sale încinse la adresa Curţii Constituţionale, continuă să rămână neelucidate. Întrebat joi dacă Maior a demisionat din proprie iniţiativă sau "la cerere", Klaus Iohannis a refuzat un răspuns direct.

"Am discutat, după care Maior mi-a zis că îşi depune demisia.", a declarat Iohannis, întrebat de realizatorul Digi24, Luca Niculescu, dacă Maior a demisionat din proprie iniţiativă sau i-a cerut-o preşedintele.

Când Luca Niculescu şi-a reiterat întrebarea, Iohannis a parat cu un: "Cum să ceri cuiva o demisie? Demisia se scrie sau nu. E un act unilateral de voinţă." Şeful statului nu a intrat în culisele discuţiei sale cu Maior.

Reamintim că George Maior a demisionat după ce s-a lansat în acuzaţii la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale, pe motiv că aceştia au respins legea Big Brother 3. La momentul respectiv nimeni nu a putut da o explicaţie atacului public declanşat de Maior (cunoscut drept un personaj discret) la adresa CCR, dar în presă s-a vehiculat ideea că demisia acestuia ar fi fost cerută de Iohannis.

Interviul acordat de şefului statului televiziunii Digi24 vine în contextul nominalizării liberalului Eduard Hellvig pentru postul de director SRI, actualmente ocupat de generalul Florian Coldea, împotriva căruia Elena Udrea a formulat o serie de acuzaţii incendiare.

Întrebat dacă este convins că nu se întâmplă nimic nelalocul lui în servicii, Iohannis a replicat: "Da. Eu sunt convins. Dar nu eu coordonez serviciile. Controlul este parlamentar şi atunci e normal ca acest control să fie în funcţiune, să fie eficient, spre beneficiul ambelor părţi."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor