Krichbaum se teme de fraude masive la alegerile din România şi solicită trimiterea de observatori OSCE

Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel
Gunther Krichbaum împreună cu Angela Merkel (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)

Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, se teme că la alegerile parlamentare din România, din 9 decembrie, se vor produce fraude ”în stil mare” şi consideră că este necesară trimiterea de observatori OSCE, scrie DPA.

”România este un stat membru al UE şi cetăţenii săi sunt cetăţeni ai UE. Oamenii au dreptul la alegeri parlamentare libere şi corecte”, a precizat Krichbaum.

”A fost nevoie de intervenţii clare de la Bruxelles şi de la Berlin, pentru a readuce guvernul român pe calea statului de drept şi a democraţiei”, a spus preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, adăugând că organizarea referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu a corespuns standardelor europene.

Prin urmare, ar trebui ca pregătirile pentru alegeri şi campania electorală, în special în zonele rurale, să fie puse sub observaţie pe o perioadă mai lungă de timp.

Krichbaum susţine că în România ar trebui să fie trimişi observatori OSCE, care să urmărească încercările de manipulare.

”Este în interesul tuturor partidelor, ca alegerile să se desfăşoare corect”, a mai spus parlamentarul creştin-democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne