Ladislau Boloni despre prestaţia tricolorilor la EURO 2016

"La noi se vorbeşte mereu de forţa grupului, de atitudine... Noi minţim tot timpul. Credem că o să găsim tot timpul o şmecherie. Dar şmecheria nu ţine aproape niciodată, deşi noi credem altfel" a declarat fostul selecţioner al naţionalei
(Echipa naţională de fotbal a României/facebook)
Drăgoi Marius
21.06.2016

Delegaţia echipei naţionale s-a întors acasă marţi dimineaţa din Franţa, acolo unde a participat la Campionatul European. După evoluţiile mai puţin bune, elevii lui Anghel Iordănescu s-au ferit să facă declaraţii la aterizarea pe aeroportul Henri Coandă din capitală.

Tricolorii au părăsit turneul final din Hexagon după ce au terminat pe ultimul loc în Grupa A, ei prestând un joc sub aşteptările fanilor de la noi din ţară, reuşind un singur punct din trei partide: 1-2 cu Franţa, 1-1 cu Elveţia şi 0-1 cu Albania.

Fostul mare fotbalist şi selecţioner al echipei naţionale Ladislau Boloni şi-a spus punctul de vedere, făcând totodată o analiza asupra prestaţiei jucătorilor aleşi să reprezinte România. El a scos în prim plan sportivii care s-au evidenţiat, aducând totodată şi critici la adresa unora dintre ei.

"Dragoş Grigore mi-a plăcut. Pintilii s-a ridicat la un anumit nivel. Mi-au plăcut Stancu şi Andone. Chiricheş ar fi putut oferi mai mult. Săpunaru şi-a făcut datoria. Iar Tătăruşanu a avut destule intervenţii bune, ar fi putut fi jucătorul turneului pentru România, însă, din păcate, a avut cele două greşeli cu Franţa şi cu Albania, care ne-au costat scump."

"Sănmârtean are, într-adevăr, capacitatea de a îmbunătăţi faza de atac. Când a intrat cu Albania, a fost singurul care a arătat ceva peste media echipei. Dacă aş fi fost acolo, la echipa naţională, poate că aş fi jucat cu el mai devreme, încă de la meciul al doilea, cel cu Elveţia. Asta nu înseamnă însă că îl atac pe Iordănescu. El are o capacitate excelentă a-i pe jucători."

Cel mai criticat a fost Denis Alibec, pe care fostul selecţioner l-a atacat în termeni duri după accidentare.

"O să mai ia vreo zece kile pe el. E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional.. a intrat în meciul cu Franţa, a căzut de zece ori, n-a ţinut de nicio minge, s-a certat de cinci ori cu arbitru şi, într-un final, a pierdut balonul la faza dinaintea golului marcat de Payet. El a crezut că joacă, în continuare, la Astra. Dar pe mine nu mă interesează nici Alibec, nici Iancu. Şi atunci? Nu prestaţia jucătorilor e importantă acum. Problema e la alt nivel. Trebuie să vedem lucrurile mai în profunzime". - a declarat fostul căpitan al primei reprezentative pentru Adevărul.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor