Lămâia - un fruct excelent pentru toate vârstele. Aflaţi beneficiile

Lamâile pot fi folosite sub orice formă: suc, în ceai, în alte băuturi, ca dressing la salată etc. Acestea sunt benefice pentru organism: întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor.
Ceai cu miere si lamaie
Ceai cu miere si lamaie (Maria Baciu / Epoch Times)

Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C, fiind crucială pentru organism. Lămâile mai conţin acid citric, calciu, magneziu, bioflavonoide, pectine.

Spre deosebire de portocale, care sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, lămâia nu stimulează producerea mucusului. Prin urmare, lămâia este un fruct potrivit pentru persoanele predispuse la alergii, răceli, infecţii la nivelul nasului şi urechilor.

Vitamina C ― un antioxidant puternic

Vitamina C circulă prin tot corpul, neutralizând radicalii liberi, care interacţionează cu celulele sănătoase deteriorând suprafaţa acestora şi cauzând inflamaţii sau edeme dureroase în organism.

Iată unul dintre motivele pentru care vitamina C este în stare să amelioreze unele dintre simptomele de artrită reumatoidă şi osteoartrită.

Câteva sfaturi de folosire a lămâii

La prepararea bucatelor din peşte, trebuie să punem felii de lămâie cu tot cu coajă sub peşte şi în jurul acestuia. In procesul de fierbere sau prăjire, cojile vor deveni moi şi pot fi consumate împreună cu peştele.

O altă reţetă a ar fi să amestecăm suc de lămâie cu ulei de măsline sau de in, piper şi usturoi zdrobit ― şi să obţinem un sos ideal pentru o salată delicioasă.

Dacă dorim să reducem consumul de sare, putem să servim bucatele cu felii de lămâie; datorită acidităţii, acestea pot fi un substitut excelent al sării.

Şi, în final, nu trebuie să uităm să adăugăm lămâia în ceai. Una dintre cele mai puternice căi de a spori imunitatea ― este să consumăm ceai de Astragalus cu lămâie şi miere.

Jennifer Dubowsky — specialist licenţiat în acupunctură, îşi conduce practica medicală în Chicago din 2002.