Băuturi energizante pe bază de ingrediente naturale. Aflaţi cum să le preparaţi singuri

Ceai de ghimbir şi lămâie.
Ceai de ghimbir şi lămâie. (Cat Rooney / The Epoch Times)

Băuturile energizante naturale preparate în mod individual sunt de neînlocuit atunci când ne trebuie un impuls energetic rapid.

Fiecare ştie deja că energizantele comercializate la momentul actual sunt periculoase pentru sănătate, dar nu toată lumea cunoaşte că le putem prepara singuri, fără prea mult efort şi, cel mai important, din ingrediente sută la sută naturale. Pe lângă beneficiile enorme pe care le implică pentru sănătate, aceste băuturi naturale ne dau putere, ne cresc performanţele, ne îmbunătăţesc capacităţile intelectuale şi ne asigură stabilitate psihologică.

Vă propunem câteva reţete simple de băuturi energizante ”sănătoase”, care pot fi preparate în condiţii de casă:

Ceai din schisandra chinensis (plantă denumită în literatura engleză şi Magnolia Vine) - unul dintre cele mai puternice energizante naturale. Efectul survine treptat, dar durează până la 5 ore - cu mult mai mult decât sunt în stare alte energizante de origine naturală. Ceaiul are acţiune revigorantă şi ne îmbunătăţeşte performanţele.

Ceai din ghimbir - ne îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, în special la nivelul creierului. Preparaţi infuzia din ceai verde, adăugaţi ½ linguriţă de ghimbir, un vârf de cuţit de scorţişoară, 1 linguriţă de miere şi o felie de lămâie.

Băutură din lămâie. Adăugaţi în apă minerală câte o linguriţă de suc de lămâie şi de miere.

Ceai verde cu miere şi lămâie. Pregătiţi infuzia de ceai verde, adăugaţi o felie de lămâie şi o linguriţă de miere. O asemenea combinaţie de ingrediente folositoare are un efect revigorant şi diminuează rapid tensiunea nervoasă.

Suc de roşii cu mărar. Adăugaţi mărarul tocat în prealabil în sucul de roşii răcit. Amestecul se bea cu înghiţituri mici.

Cocktail de banane. Pisaţi o banană, adăugaţi sucul unei portocale şi al unei jumătăţi de lămâie, apoi amestecaţi până la omogenizare.

Cocktail de morcov. Adăugaţi sucul unei jumătăţi de morcov şi al unei jumătăţi de rădăcină de ţelină într-un amestec obţinut din banane şi citrice.

Un pahar cu apă rece - cel mai simplu energizant! Un pahar cu apă rece, băut pe stomacul gol, alungă instantaneu somnolenţa şi lipsa de energie. Este important să ţinem minte că oboseala şi performanţele slabe sunt primele semne ale deshidratării organismului şi, de aceea, este foarte important să bem zilnic 1,5-2 litri de lichide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură