Laura Codruţa Kovesi nu doreşte să dezvăluie unde se află Boldea

Epoch Times România
22.03.2012

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, nu a dorit să dezvăluie locul exact în care s-ar afla Mihail Boldea, explicând că în prezent autorităţile române au discuţii cu partenerii străini şi nu ar fi benefic să facă public acest lucru.

"Suntem în contact permanent cu parteneri străini începând de ieri şi am stabilit oarecum traseul pe care acesta l-a urmat. Dacă va fi eliberat un mandat de arestare el va fi pus în aplicare prin Interpol şi vă asigur că vom face toate demersurile pentru a obţine extrădarea lui", a afirmat Kovesi, care a fost prezentă, joi, la şedinţa CSM.

Întrebată unde se află deputatul în prezent, procurorul general a subliniat că nu ar putea să facă publică acestă informaţie pentru că deocamdată sunt discuţii cu partenerii străini şi nu crede că este bine să facă public acest lucru.

Ea a explicat că dacă ÎCCJ nu va decide arestarea preventivă în lipsă a lui Mihail Boldea, autorităţile nu vor putea face nimic pentru aducerea lui în ţară.

"Deci depinde foarte mult de soluţia care se va pronunţa. Noi vom putea să luăm măsuri împotriva lui pentru solicitarea extrădării sau pentru a-l aduce în ţară doar în situaţia în care vom avea un mandat de arestare în lipsă şi pe baza lui va trebui să-l dăm în urmărire internaţională", a precizat şeful Ministerului Public.

Mihail Boldea este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Pe 17 martie, el părăsit teritoriul României cu o maşină, în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat o cursă de avion, însă procurorii nu au aflat încă destinaţia.

DIICOT a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă a deputatului pentru 29 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor