Lazăr respinge categoric Legea salarizării şi pragul valoric pentru abuzul în serviciu

Procurorul general al României nu este de acord nici cu noua Lege a salarizării unitare adoptată de Parlament, nici cu stabilirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Prin noua Lege a salarizării unitare promovată de coaliţia PSD-ALDE se face o discriminare între diverse categorii de magistraţi, a atras atenţia luni, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general Augustin Lazăr, care solicită intervenţia Curţii Constituţionale în acest caz.

"Statutul de magistrat independent profesional al procurorului nu poate fi pus sub semnul întrebării. Nu se poate face o discriminare între diverse categorii de magistraţi. Puteţi vedea detaliat modul în care am motivat scrisoarea publică pe care am trimis-o la diverse instituţii şi sunt sigur că această problemă va fi clarificată în spiritul deciziilor CCR", a declarat Lazăr, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este vorba doar despre bani sau se încearcă modificarea statutului procurorului în sensul de a nu mai fi magistrat, procurorul general a replicat: "Asta încercăm să ne dăm seama pe parcurs".

În ceea ce priveşte abuzul în serviciu, Lazăr a subliniat că punctul de vedere al Ministerul Public este acela de a nu fi introdus un prag pentru această infracţiune.