Lăzăroiu: Atât Viktor Orban cât şi Iohannis fac un mare deserviciu ideii de Europa

Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)
Andrei Pricopie
18.09.2015

Atât premierul Ungariei, Viktor Orban, cât şi preşedintele ţării noastre, Klaus Iohannis, fac un mare deserviciu ideii de Europa, este de părere fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu.

"Era evident de câteva zile că esticii vor accepta cotele obligatorii. Nu pentru că sunt obligatorii, ci pentru că provin dintr-o simplă formulă matematică, ce ţine cont de populaţia ţării, de PIB ş.a.m.d. E adevărat, formula n-a putut lua în calcul un indice de xenofobie, ceea ce pe viitor ar ajuta. În fapt, liderii estici se opun cotelor pentru că sunt nişte politicieni slabi peste un electorat majoritar xenofob. Mai puţin Orban, care se hrăneşte politic din xenofobie şi naţionalism", a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a amintit de declaraţia lui Orban potrivit careia dacă Europa va impune, Ungaria va accepta cota de refugiaţi, dar şi de cea a lui Iohannis care anunţa, în cadrul unei conferinţe de presă, acelaşi lucru - că Parlamentul European a votat şi probabil vom fi nevoiţi să acceptăm cât stabileşte Eurogrupul.

"Din toată povestea asta, cine e fata rea pentru majoritatea xenofobă din est? Europa, normal. Şi atunci cine mai e fata bună? O să apară curând, cu cosiţe blonde, odată cu soarele, de la Răsărit", a adăugat Lăzăroiu, făcând referire la Rusia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor