Lăzăroiu: În China cad bursele, zona Euro se clatină, la noi se vorbeşte despre măriri de pensii şi salarii

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

În ciuda contextului internaţional instabil, politicienii români ne arată că suntem campioni mondiali la iresponsabilitate, a declarat joi fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzaroiu.

"În China cad bursele, zona Euro se clatină, despre ce se vorbeşte în România de două zile? Măriri de salarii şi pensii, pensii speciale, salvarea demnitarilor de DNA prin mărirea lefurilor etc. Când ne grăbisem să spunem că există iresponsabili mai mari decât la Bucureşti, adică la Atena, se înghesuie politicienii să ne contrazică. Pe noi nu ne bate nimeni la capitolul ăsta. Suntem campioni mondiali", a precizat Lăzăroiu.

Analistul politic a remarca o altă "gogoaşă" care a apărut ieri - salariile funcţionarilor trebuie mărite ca să fie feriţi de tentaţia de a fura.

"Politicienii de la noi ar inventa orice numai să nu umble la sursele corupţiei. Orice. Cu DNA a devenit deja un fel de "must live with": dacă ne prinde, ne prinde, dar poate nu ne prinde... Cum amnistia şi graţierea nu mai sunt credibile în ochii publicului, ce şi-au zis ei... Frate, hai măcar să tragem un oarece profit de la fraierii ăştia de români. Cerem privilegii cu promisiunea că nu mai furăm. Nu ştiu cine-i crede. Eu sigur nu", a continuat Lăzăroiu.

În opinia acestuia, sursele corupţiei sunt:

- finanţarea partidelor (parţial rezolvată)

- numirile în funcţii prin concurs (Agenţia Funcţionarului Public)

- achiziţiile publice

- investiţiile publice

- companiile de stat.

"La fiecare există soluţii. Când o să-i auziţi că vorbesc despre ele, atunci să ştiţi că se va întâmpla ceva în materie de anti-corupţie. Până atunci, praf în ochi. I-am auzit pe unii cu argumentul - domnule, totuşi e jenant pentru noi ca ţară să avem un preşedinte sau un premier care câştigă 1500 de euro, când alţi preşedinţi din UE câştigă şi 10.000 de euro pe lună.

Chiar aşa? Dar nu e la fel de jenant că un român mediu câştigă patru sute şi ceva de euro, pe când în alte ţări europene salariul mediu este de peste 1000 de euro? Ce ne mai place nouă să ne ascundem sărăcia sub zugrăveala de afară...", a mai precizat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.