Legătura cu pământul: Conexiunea noastră vitală

Mulţi oameni au descoperit că dorm mai bine, au mai multă energie şi mai puţine dureri prin reconectarea cu pământul. Fenomenul a primit numele de "împământare" şi apare în mod natural, de exemplu atunci când umblăm desculţi pe pământ
Mulţi oameni au descoperit că dorm mai bine, au mai multă energie şi mai puţine dureri prin reconectarea cu pământul. Fenomenul a primit numele de "împământare" şi apare în mod natural, de exemplu atunci când umblăm desculţi pe pământ (pixabay.com)

Când o persoană doarme afară, în aer liber, (fără să fie izolată de sol de cauciuc sau materiale sintetice), fascinată de panoplia de stele, ea nu îşi da seama de migraţia tăcută a electronilor din sol către corpul său.

Chinezii ştiau despre capacitatea de vindecare a Pământului şi au numit energia Pământului qi. Matteo Tavera, un agronom francez, şi-a imaginat toate fiinţele vii ca nişte antene, legate electric de pământ şi cer. El a deplâns stilului nostru modern de viaţă, afirmând în cartea sa, La Mission Sacrée: "Contactele electrice sunt [acum] încetinite sau lipsesc total".

Descoperirea legăturii cu pământul

Clinton Ober înţelege legătura cu pământul prin conectarea intuiţiei, medicinei tradiţionale şi observaţiei cu ştiinţă modernă. Născut în 1944 şi crescut la o fermă în Montana, el a devenit responsabil de această fermă şi de cei cinci fraţi pe când era adolescent, atunci când tatăl său a murit.

O rudă mai în vârstă i-a spus că nu are nevoie de învăţământ superior, că multe cunoştinţe le putea obţine prin citirea şi consultarea experţilor. După agricultură, Ober a optat pentru o meserie de succes ce presupunea instalarea de cablu TV.

În 1993, după o boală care i-a ameninţat viaţa, Ober şi-a dat seama că era un sclav al bunurilor sale, aşa că le-a dat sau le-a vândut pe toate şi a început o călătorie în jurul Statelor Unite pentru a-şi găsi misiunea.

Primul său indiciu l-a găsit în Florida: "Într-o noapte când stăteam şi priveam dincolo de golf, în timp ce eram parcat în Key Largo, şi mă întrebam ce ar trebui să fac, am scris în mod automat pe o bucată de hârtie 'să devin o sarcină opusă' ", a scris el în Legătura cu pământul, cea mai importantă descoperire medicală de până acum de Ober Clinton, Stephen T. Sinatra, MD, şi Zucker Martin.

"Când m-am trezit în dimineaţă următoare, o idee ciudată mi-a trecut prin minte: că pământul încerca să-mi spună ceva... O forţă convingătoare m-ar face să înţeleg că noi, oamenii, avem o conexiune bioelectrică cu pământul - una care printr-un simplu contact cu solul va neutraliza sarcinile din organism în mod natural şi ne va protejează sistemul nervos şi câmpurile endogene ale corpului de interferenţe electrice străine".

Ober şi-a continuat călătoria şi a ajuns în Sedona, Arizona, încă intrebandu-se care este scopul lui în viaţă. În 1998, răspunsul i-a venit dintr-o întrebare: "Ne poate oare afecta sănătatea faptul că purtăm pantofi cu tălpi din cauciuc sau din plastic – care ne izolează de sol?" Experimentele sale au fost ignorate la publicarea primului său studiu, pe care îl redăm mai jos.

Radicalii liberi

Cu vreo 12 ani în urmă, s-a descoperit că bolile cronice provin dintr-un fel de iradiere internă, o afecţiune cauzată de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule sau atomi cu electroni nepereche pe orbitalul extern. Ei circulă în organism şi fură electroni de la ţesuturile sănătoase.

Rezultatele acestor acţiuni sunt bolile cronice, de la boli ale gingiilor până la cancer. Mişcarea prea multor radicali liberi este numită stres oxidativ, despre care se crede că ar juca un rol major în îmbătrânire şi în bolile legate de vârstă.

Expunerea la câmpuri electromagnetice - poluarea electronică cu grad scăzut provenind de la echipamentele electronice şi sistemele de cablare din clădirile noastre - creşte nivelul de iradiere şi slăbeşte sistemul imunitar. Expunerea la câmpuri electromagnetice reduce şi melatonină, un hormon de reglare a somnului.

Primul studiu publicat despre legătura cu pământul

Pentru primul său studiu, Împământarea corpului uman pentru a neutraliza stresul bioelectric provocat de electricitaţe statică şi expunerea la câmpuri electromagnetice, publicat în anul 2.000, Ober a ales 60 de subiecţi care aveau dureri musculare şi articulare şi probleme cu somnul. S-a demonstrat că toţi subiecţii aveau prin corpurile lor, un curent electric care depăşea în medie 2 volţi.

Ei au fost împărţiţi aleatoriu în două grupuri: unul care avea legătură cu pământul şi un altul, care nu avea legătură cu pământul. Toţi au primit huse de saltea din fibre de carbon, de care era conectat un fir ce ea introdus în solul din afară dormitorului. Pentru 30 de subiecţi, firul era legat de pământ, ceea ce le-a redus câmpul la o medie de 10 milivolţi sau mai puţin, în timp ce dormeau.

Rezultatele au fost favorabile împământării. Subiecţii legaţi la pământ s-au simţit 100% mai odihniţi la trezire. Aproximativ trei sferturi au simţit o micşorare a durerilor cronice, iar 80 la sută au scăpat de rigiditatea musculară.

Niciunul dintre cei care nu au fost legaţi la pământ nu a simţit o reducere a durerilor musculare sau articulare. Grupul legat la pământ a raportat o reducere a bolilor respiratorii, PMS, apneei şi hipertensiunii.

Legătura cu pământul, cea mai importantă descoperire medicală de până acum este o poveste fascinantă despre un studiu care a pornit de la nimic şi care a fost efectuat fără ajutorul unei finanţări de milioane sau de către cineva cu diplomă de doctor. Cartea este potrivită pentru orice vârstă.

Ce pot face orăşenii care nu doresc să-şi murdărească picioarele de la mersul pe jos pe străzile oraşului în picioarele goale? (Da, ne putem împământa şi prin beton, dar nu deasupra metroului). Cum vă puteţi conecta cu pământul într-un bloc turn? Ober a creat cearceafuri, covoare şi chiar şlapi care vă pot conecta cu pământul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură