Liderul Mişcării Antimafie: Dodon este plătit, dar şi şantajat de Plahotniuc cu închisoarea

Noul preşedinte al Moldovagaz a devenit actualul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi fost deputat pe listele PD, Vasile Botnari. Mocanu afirma că acest lucru s-a întâmplat datorită înţelegerii dintre Dodon şi Plahotniuc.
Sergiu Mocanu, Liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, Liderul Mişcării Populare Antimafie (faceboor.com/profil Sergiu Mocanu)

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu susţine că în R. Moldova hoţii şi mafioţii acţionează după bunul plac şi chiar şeful statului Igor Dodon ar fi şantajat de către Vlad Plahotniuc. “Tranzacţia dintre Dodon şi Plahotniuc nu este deloc nevinovată”, ci este de un mare interes public, chiar dacă presa din Moldova tace.

“Dodon nu este liber în raport cu Plahotniuc. Ţineţi minte ce vă spun, Plahotniuc îl ameninţă de fiecare dată pe Dodon. Plahotniuc îl şantajează pe Dodon, nu numai pur şi simplu îl plăteşte.

Plahotniuc i-a spus lui Dodon: „Filat a fost primul prim-ministru al Republicii Moldova care stă la puşcărie. Tu vei fi primul preşedinte al Republicii Moldova care vei sta la puşcărie dacă o să ieşi din cuvântul meu.”

Asta-i Republica Moldova la ora actuală, un sat fără câini, în care hoţii, mafioţii îşi fac de cap aşa cum vor ei, fără nicio teamă că opinia publică îi va sancţiona”, afirmă Sergiu Mocanu într-o postare video pe pagina sa de facebook.

Declaraţiile sunt făcute în contextul afirmaţiilor sale anterioare conform cărora Igor Dodon i-ar fi vândut lui Vlad Plahotniuc funcţia de preşedinte al Moldovagaz în schimbul sumei de 1,5 milioane de dolari SUA care s-ar afla în Dubai.

Deşi numirea preşedintelui Moldovagaz nu intră în competenţa şefului statului, în opinia liderului Mişcării Antimafie, potrivit înţelegerii prealabile dintre cei doi în cadrul vizitei lui Dodon la Moscova, în perioada 16 - 18 ianuarie, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Gazprom, Alexei Miller, pe care l-ar fi convins să fie ales în calitate de preşedinte al Moldovagaz Vasile Botnari, “mâna dreaptă” a lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit adevarul.ro, şeful statului a comentat informaţia apărută în spaţiul public conform căreia ar fi implicat în numirea lui Botnari la funcţia de preşedinte al Moldovagaz.

„Am auzit unele declaraţii. Eu vreau să cunoaşteţi şi poziţia mea şi care este procedura. Preşedintele ţării nu are atribuţii în ceea ce priveşte numirea unor directori la întreprinderi de stat cu atât mai mult cu capital privat (..) eu personal nu aş accepta, dacă ar fi de competenţa preşedintelui, nicio candidatură propusă de Ministerul Economiei. Pentru că eu consider că cei de la guvernare vor încerca să promoveze candidaturi care ar face jocul lor”.

Menţionăm că în postarea video din 9 februarie de pe pagina sa de socializare, în contextul numirii noului preşedinte la Moldovagaz, Sergiu Mocanu sugerează că „în urma acestui lobby pe care l-a făcut Dodon, el urmează să primească de la Plahotniuc 1 milion 500 de mii de dolari SUA dar şi 100 - 150 de milioane de lei moldoveneşti pentru repararea clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova”, deoarece visează să conducă R. Moldova din fotoliul şi cabinetul lui Voronin.

“Trebuie să ştiţi că, chiar dacă reprezentantul celor 49% din acţiunile Republicii Moldova în Moldovagaz sunt reprezentate de Guvern, întotodeauna controlul asupra Moldovagaz l-au avut forţele proruse în Republica Moldova. Moscova a alimentat forţele proruse din Moldova din banii consumatorilor, din banii de la Moldovagaz.”

Politicianul a mai adăugat că, de data aceasta, Dodon ar fi făcut o tranzacţie prin care şi-a primit banii imediat, urmând ca mai departe întreprinderea Moldovagaz să fie „mulsă de Plahotniuc”.