Liderul nord-coreean Kim Jong-un inspectează testarea unui lansator de rachete multiple

Dictatorul comunist nord-coreean Kim Jong Un la o demonstraţie militară, 13 martie 2024
Dictatorul comunist nord-coreean Kim Jong Un la o demonstraţie militară, 13 martie 2024 (Youtube - screenshot)
Redacţia
26.04.2024

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat joi testarea unui lansator de rachete multiple de 240 mm fabricat într-o nouă unitate din industria de apărare, a relatat vineri agenţia de presă nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

Raportul nu a oferit mai multe detalii despre unitatea care a produs artileria. Se crede că Coreea de Nord îşi intensifică producţia de artilerie, pe fondul acuzaţiilor Statelor Unite şi Coreei de Sud potrivit cărora furnizează arme Rusiei.

Ambele ţări neagă aceste acuzaţii. Testul de tragere a arătat că rachetele au îndeplinit standardele necesare pentru caracteristicile de zbor şi precizie.

Kim a declarat că sistemul de lansare multiplă de rachete de 240 mm, echipat cu o nouă tehnologie, va "aduce o schimbare strategică în consolidarea capacităţilor de artilerie ale armatei noastre".

Într-un raport separat, KCNA a declarat că liderul nord-coreean a vizitat Universitatea Militară Kim Il Sung, numită după bunicul său şi fondatorul statului, pentru a marca aniversarea înfiinţării armatei revoluţionare, precursoarea armatei ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor