Liu Xinwen, o mamă chinezoaică însărcinată, forţată fizic să avorteze

Liu Xinwen, o mamă chinezoaică, este fotografiată în timp ce îşi şterge lacrimile după ce a declarat pentru Sky News că a fost forţată să-şi avorteze copilul pe 27.09.2013.
Liu Xinwen, o mamă chinezoaică, este fotografiată în timp ce îşi şterge lacrimile după ce a declarat pentru Sky News că a fost forţată să-şi avorteze copilul pe 27.09.2013. (Screenshot/Sky)

Liu Xinwen, o mamă chinezoaică însărcinată, a fost târâtă din propria casă şi forţată fizic să îşi avorteze bebeluşul nenăscut deoarece aducerea lui pe lume ar fi contravenit politicii copilului unic adoptată de Partidului Comunist Chinez.

Liu, în vârstă de 33 de ani, urma să nască după aproximativ trei luni, după cum a declarat aceasta într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sky News. Însă vinerea trecută, oficialii din Comisia de Planificare Familială din Provincia Shandong au intrat cu forţa în casa lui Zhou Guoqiang, soţul lui Liu, şi au luat-o pe femeie.

Cuplul a afirmat că oficialii au dărâmat uşa locuinţei la ora 4 noaptea şi au smuls-o pe Liu din pat. Zhou a spus că el însuşi a fost imobilizat pe podea în timp ce soţia i-a fost luată.

Liu a fost, după aceea, dusă la Spitalul Poporului din Sectorul Fangzi al oraşului Weifang şi i s-a injectat o substanţă care induce avortul. Băieţelul ei nenăscut a murit şi a fost scos din pântecele mamei în ziua următoare. „Nu au niciun pic de omenie. Nu sunt oameni”, astfel i-a descris Liu pe oficialii care i-au indus avortul forţat. „Ei au probabil copii şi părinţi. Însă, conştiinţă nu au deloc. Aşa este China.”

Sky News a postat o fotografie înfăţişând-o pe Liu la spital. Lângă ea se afla o găleată în care a fost pus copilul mort.

„Nu am apucat să îl văd. Aş fi fost şi mai supărată dacă l-aş fi văzut”, a spus Liu. „Bebe, îmi pare rău. Nu am fost sortiţi să fim împreună. Odihneşte-te în pace, în ceruri. Mă voi ruga pentru tine. Sperăm ca viaţa ta viitoare să fie mai bună.”

Descriind copilul, Zhou a spus că „nasul, urechile, gura erau toate formate. Este un copil care ar fi trăit dacă nu ar fi avut loc avortul forţat. Este din cauza cruzimii lor. Uite, mânuţa lui este foarte bine conturată.”

„După aceea, nu am vrut ca soţia să mă vadă plângând. Am ieşit. Nu am plâns însă mult, fiindcă trebuia să mă întorc să o liniştesc. Era nespus de tristă. A plâns zi şi noapte”, a adăugat Zhou.

Cuplul are deja un băieţel în vârstă de 10 luni, dar Liu a spus că îşi propusese să mai aibă un copil şi să plătească amenda impusă de stat.

Anul trecut, fotografii cu o altă chinezoaică forţată să avorteze au circulat intens pe portalul Weibo, precum şi pe alte site-uri media de socializare.

La vremea respectivă, utilizatorii de Internet chinezi au fost mânioşi şi au criticat aspru controversata politică a copilului unic stabilită în 1979. „Puteam simţi bebeluşul tresărind înăuntrul meu, dar apoi a încremenit”, a povestit mama Feng Jianmei în iunie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe