Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale. Reacţia lui Ponta

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

UPDATE. "Mi-am anunţat demisia din cele două funcţii, dar în partid rămân. E o decizie unilaterală. Asta mă face să mă gândesc serios până luni, ca să ajut partidul în continuare Eu şi Victor Ponta vom hotărî în ce mod aş putea ajuta partidul în viitor. Am primit mesaje de la colegi pentru care le mulţumesc. (...)

Este vorba de foarte mult regret pentru că sunt ani de zile de când muncesc pentru partid. Printr-o funcţie parlamentară să îmi pot aduce contribuţia la mai bine în administraţia locală, politică, guvernamentală, dar se pare că lucrul acesta deranjează sau a deranjat. Cred că se dă o lovitură cruntă democraţiei", a declarat Liviu Dragnea, citat de B1 TV.

În ceea ce priveşte sentinţa, fostul ministru PSD a explicat că o respectă, întrucât suntem într-un stat de drept şi o decizie a instanţei trebuie respectată.

* * *

La scurt timp după ce Curtea Supremă l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Fraudă la Referendum, Liviu Dragnea, a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD.

"Mă consider nevinovat. I-am prezentat premierului demisia din funcţia de ministru. Luni va fi pe masa BPN mandatul meu de preşedinte executiv. Recunosc că nu înţeleg care va fi motivarea deciziei de azi, este un precedent periculos pentru oricine doreşte să facă campanie. Decizia poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot", a declarat Liviu Dragnea, citat de hotnews.ro.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat că avem în faţă "o decizie simbolică de condamnare a unei acţiuni politice, suspendarea preşedintelui".

"Decizia de suspendare a preşedintelui a fost o decizie luată de toţi liderii PSD, PNL, am făcut campanie, nu regret nicio secundă, regret că printr-o decizie politica CCR a anualat rezultatul referendumului. Dacă se aplică regula din acest dosar, că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, toate scrutinele din România trebuie să aibă un alt regim.

Toţi ne gândim cum putem face campanie fără să îndemni oamenii să vină la vot. Vom discuta pentru a face o nouă nominalizare. Referitor la funcţia politică din PSD, am fost ales cu dl Dragnea, luni le spunem colegilor ce am făcut şi ce putem face pe viitor pentru ca PSD să poată participa la alegeri", a precizat premierul.

După mai bine de un an şi jumătate, dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, a ajuns la final. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri că actualul ministru este vinovat şi l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Liviu Dragnea de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi au cerut pedeapsă cu executarea pentru ministrul PSD.

Decizia nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată la Completul de cinci judecători al Curţii Supreme.

Pentru mai multe detalii despre dosarul lui Dragnea citiţi: Liviu Dragnea, condamnat la un an cu suspendare în Dosarul "Fraudă la Referendum"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne