Liviu Dragnea: "Nu s-a ajuns la o soluţie pe Codul Fiscal, s-a ajuns la o propunere"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Noul şef al PSD, Liviu Dragnea, temperează elanul celor ce au lăudat consensul partidelor asupra noului Cod Fiscal. Potrivit liderului social-democrat, în urma negocierilor de joi nu s-a ajuns la o soluţie, s-a ajuns la o propunere, relatează Agerpres.

"Nu s-a ajuns la o soluţie, s-a ajuns la o propunere.(...) Că propunerea la care s-a ajuns poate deveni soluţia finală sau mai poate fi nuanţată este cu totul altceva. Vom avea întâlnirea liderilor politici care va decide acest lucru.", a declarat Liviu Dragnea sâmbătă la Sulina.

Reamintim că joi, reprezentanţii partidelor parlamentare, reuniţi pentru a discuta pe tema Codului Fiscal întors de preşedintele Iohannis în Parlament pentru reexaminare, au convenit ca TVA să fie scăzută în două etape: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. Negociatorii partidelor au mai decis menţinerea supraaccizei pe carburanţi încă un an, până în 2017, în condiţiile în care iniţial se stabilise eliminarea ei din 2016.

La o zi după ce vestea consensului a făcut înconjurul presei, prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a atras atenţia că documentul agreat de reprezentanţii partidelor nu este valabil atâta timp cât nu a fost semnat de cei din PSD şi ALDE.

“Nu-i un document, eu nu îl consider un document, ca şi-au pus nişte oameni semnăturile. Oricum n-are o valabilitate, pentru că atâta timp cât nu au semnat şi reprezentanţii PSD şi ALDE înseamnă că nu este o înţelegere care să fie stabilită şi convenită”, a declarat Ludovic Orban, prefaţând declaraţiile lui Dragnea de ieri.

Cât de mult îşi doresc partidele un consens pe noul Cod Fiscal se va vedea luni, când Senatul se va întruni în sesiune extraordinară, prilej cu care se va dezbate şi vota cererea de reexaminare a noului Cod Fiscal.

Liviu Dragnea s-a întâlnit, sâmbătă, la Sulina, cu şefii organizaţiilor Tineretului Social Democrat (TSD) din ţară, la reuniune participând şi alţi lideri ai PSD, printre care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne