Ludovic Orban din nou contra curentului: Consensul pe Codul Fiscal nu e valabil

Ludovic Orban
Ludovic Orban (timpolis.ro)
Loredana Diacu
21.08.2015

Nici nu s-au stins bine "aplauzele" pentru consensul atins joi de partide pe tema noului Cod Fiscal, şi prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban s-a şi lansat în declaraţii inflamatorii. Potrivt lui Orban, documentul agreat ieri de reprezentanţii partidelor nu este valabil atâta timp cât nu a fost semnat de cei din PSD şi ALDE, informează B1 TV.

“Nu-i un document, eu nu îl consider un document, ca şi-au pus nişte oameni semnăturile. Oricum n-are o valabilitate, pentru că atâta timp cât nu au semnat şi reprezentanţii PSD şi ALDE înseamnă că nu este o înţelegere care să fie stabilită şi convenită”, a declarat Ludovic Orban în cadrul emisiunii "Dosar de politician".

Prim-vicepreşedintele PNL a mai adăugat că abia în Parlament se va vedea dacă înţelegerea între partide rămâne în picioare.

Declaraţia sa a fost speculată imediat de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, cel care a "negociat" măsurile de relaxare fiscală din noul Cod Fiscal în numele PSD.

“Mă surprinde această declaraţie, sper să nu fie reală. Ar fi a doua oară când PNL dă dovadă de lipsa de seriozitate. Azi la discuţii dânşii s-au arătat extrem de deschişi, au venit şi cu acele amendamente de scoatere a supraacizei.”, a declarat Teodorovici la România TV.

Reamintim că joi, în urma discuţiilor tehnice pe tema noului Cod Fiscal, trimis de Preşedintele Iohannis spre reexaminare în Parlament, PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au ajuns la un consens asupra reducerii TVA la 20%. De asemenea, partidele au convenit asupra eliminării taxei de stâlp din 2016 şi asupra eliminării supra-accizei la carburant, începând cu 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor