Locuri stranii în lume, ce aprind imaginaţia

Winchester Mystery House, din San José, California
Winchester Mystery House, din San José, California (Wikipedia.org)

Pe Terra există multe locuri pe care oamenii le numesc stranii, care stârnesc curiozitatea şi provoacă o atracţie inexplicabilă. De la o casă frumoasă, la un misterios corp de apă, multe persoane călătoresc mii de km pentru a cunoaşte aceste locuri ciudate.

Vă prezentăm în continuare 6 locuri stranii aflate în diferite colţuri ale lumii, pe care, probabil, veţi dori să le vizitaţi cândva.

1. Misterul de la Casa Winchester

Winchester Mystery House, din San José, California, este un conac având o suprafaţă de 2.230 metri pătraţi şi 160 de camere. Casa a fost construită pentru a aduna înăuntru spiritele rele, iar pentru acest lucru a şi fost denumită ''Casa Spiritelor''. Pentru a sublinia excentritatea, amintim că această casă are coridoare secrete, uşi false şi scări stranii. Dacă sunteţi interesaţi să vizitaţi această casă unică, vă puteţi bucura de un mic circuit de 1-2 ore zilnic.

2. Ochiul Africii

Ochiul Africii sau Ochiul Saharei, cum mai este cunoscut, se găseşte în Mauritania. De la înălţime, această zonă a Pământului se vede ca un ochi uman. Unii cercetători cred că un meteorit a lovit Pământul şi a format acest loc ciudat, alţii cred că a luat naştere ca urmare a unei explozii nucleare necunoscute. Pentru că drumurile sunt proaste în Mauritania, perspectiva se poate vedea doar din aer.

"Ochiul Africii" sau "Ochiul Saharei" din Mauritania
"Ochiul Africii" sau "Ochiul Saharei" din Mauritania (Wikipedia.org.)

3. Cascada de sânge

Acest fenomen natural incredibil, Cascada de Sânge, se află în Antartica şi se revarsă în lacul Bonney. Are acest nume datorită culorii de un roşu sângeriu al apelor sale, cu toate că nu este sânge real. Culoarea roşiatică a fost atribuită vieţii microbiene din mediul acvatic - unor bacterii care se hrănesc cu sulf şi fier, şi se găsesc în apa de sub gheţar.

Cascada de sânge, Antarctica
Cascada de sânge, Antarctica (Wikipedia.org)

4. Marea Gaură Albastră (Great Blue Hole)

Great Blue Hole, situată la aproximativ 100 de kilometri de coasta statului Belize, conduce către mai multe peşteri subterane şi reprezintă un loc cu numeroase creaturi marine necunoscute. Inclusă în lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundări, mulţi scafandri vizitează zona pentru a profita întreaga zi. Dacă cineva este în căutarea unei experienţe unice de scufundări, poate rezerva bilete ieftine din Belize pentru viitoarea vacanţă.

Great Blue Hole (Marea Gaură albastră)
Great Blue Hole (Marea Gaură albastră) (Youtube.com)

5. Triunghiul Bermudelor

Este o zonă misterioasă a mării cuprinsă între Florida, Porto Rico şi Bermude, de aproximativ 1,2 milioane km², cunoscută, de asemenea, ca ''Triunghiul Diavolului'', pentru că diferite vase şi avioane au dispărut în timp ce navigau sau survolau regiunea. Anumite persoane cred că dispariţiile au legătură cu activităţi paranormale. Cu toate acestea, se considerată că este vorba de o legendă sau un mit urban, astfel că multe avioane şi nave trec în continuare prin zona respectivă.

Triunghiul Bermudelor
Triunghiul Bermudelor (wikipedia.org.)

6. Poarta Infernului

Această ''Poartă'' este situată în deşertul Turkmenistan, fiind un loc foarte special de vizitat. Acest imens crater este plin cu gaz natural, ce arde continuu de 40 de ani. Din cauza acumulării carbonului, există un puternic miros de sulf ce se simte la mulţi km depărtare de această gaură de gaz natural.

Pentru a vă bucura de acest loc, trebuie să faceţi un voiaj special în Turkmenistan şi să vedeţ minunăţia în timpul nopţii.

Poarta Infernului, Turkmenistan
Poarta Infernului, Turkmenistan (Epoch Times)

Dacă doriţi să vă creaţi propria aventură, fără îndoială trebuie să călătoriţi spre una dintre aceste şase destinaţii. Nu doar pentru că sunt considerate stranii, dar oferă, în plus, multe alte atracţii pentru a fi explorate pe durata vizitei.