Lucan îşi începe anul la poliţie: "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă!"

Prezent la Poliţie în cadrul controlului judiciar, Mihai Lucan neagă acuzaţiile de tentativă de omor ce i se aduc în legătură cu un transplant renal.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat la Poliţie luni dimineaţa, în prima zi din noul an, pentru controlul judiciar. Întrebat despre noile acuzaţii, cele de tentativă de omor, care i se aduc după ce în timpul unei operaţii i-ar fi secţionat intenţionat artera renală unui pacient, chirurgul a răspuns ironic la întrebare şi a pus sub semnul întrebării competenţa anchetatorilor, relatează Hotnews.

"Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am avut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine", a declarat Lucan, citat de News.ro.

Medicul a mai declarat că transplantul la care se face referire nu a fost efectuat de el, ci de medicul Suciu, cel care îi şi aduce acuzaţiile, şi că a fost primul transplant realizat de acesta:

"E jocul mai mare decât pot eu să joc", le-a transmis Lucan jurnaliştilor.

Reamintim că procurorii au început urmărirea penală in rem pentru tentativă la infracţiunea de omor, după ce colegii l-au acuzat pe cunoscutul urolog că, în martie 2017, ar fi tăiat intenţionat artera renală a unui pacient, în timpul operaţiei, astfel încât să îl compromită pe medicul care coordona intervenţia.

"Am început să îmi pun întrebări. Au fost puţine transplanturi şi taman la mine a fost. Eu am sângerat în timpul operaţiei şi am vrut să stiu mai multe. Familia mea a fost şocată. Eu, ca om terminal cu multe suferinţe, sunt mai antrenat: ori că fusese neglijenţă, ori că fusese criminală, dar totuşi, cum se poate ajunge aici?", a declarat pacientul.

Articolul integral poate fi citit aici

Nu pentru această acuzaţie s-a prezentat însă Lucan la poliţie. Medicul clujean a fost pus sub control judiciar într-un dosar care vizează acuzaţii de delapidare.