Ludovic Orban, desemnat oficial candidat al partidului pentru Primăria Capitalei

Validat candidat al PNL la Primăria Capitalei, Orban s-a declarat pregătit să câştige cursa electorală.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Florin Chirilă \ Epoch Times România)

Deputatul Ludovic Orban a fost validat luni, cu unanimitate de voturi, de biroul Politic Naţional al PNL drept candidat al partidului pentru Primăria Capitalei.

În urma validării candidaturii sale de către BPN, Orban a declarat că este pregătit să câştige cursa electorală şi a susţinut că liberalii vor oferi Bucureştiului o administraţie "onestă, profesionistă şi generoasă".

"Am aşteptat cu emoţie acest moment. PNL începe astăzi o cursă pentru a-i convinge pe locuitorii Bucureştiului că oferta sa este alternativa corectă. Oferim Bucureştiului o administraţie onestă, o administraţie profesionistă, o administraţie generoasă cu locuitorii săi. Eu, Ludovic Orban, am onoarea de a fi în fruntea acestei echipe. Sunt pregătit, sunt hotărât, am toată experienţa necesară pentru a fi învingător", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Reprezentat al unui partid care a dat un preşedinte al ţării renumit pentru tăcerile sale dense şi dese, Orban a susţinut că este "momentul faptelor, nu al vorbelor".

"În noiembrie 2014 românii au votat pentru o Românie mai curată, mai onestă, mai unită, mai dezvoltată şi mai generoasă cu fiecare locuitor al său. Este timpul ca această Românie să aibă o capitală pe care o merită. Este timpul ca bucureştenii să spună punct şi de la capăt. Eu, Ludovic Orban, îi rog pe locuitorii Bucureştiului să aleagă echipa PNL pentru a începe împreună să construim un Bucureşti în care fiecare să se simtă acasă", a precizat deputatul.

Reamintim că Orban va lua locul lui Buşoi în cursa pentru primărie. Deputatul a fost cel mai bine desemnat candidat în sondajul din luna februarie prezentat luni în comisia de unificare a partidului, unde au fost testaţi Orban, Adriana Săftoiu, Cătălin Predoiu şi Cristian Buşoi.

Ludovic Orban anunţase încă din decembrie că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar la Primăria Generală a Capitalei.

"Am fost viceprimar al Capitalei, cunosc foarte bine problematica. M-am prezentat la alegerile din 2008 cu un program care a fost apreciat ca cel mai bun program şi nu de mine, de către cei care au urmărit campania, şi am făcut deja multe pentru Bucureşti atât ca viceprimar general, cât şi ca ministru al Transporturilor", a declarat la momentul respectiv Ludovic Orban, citat de Realitatea.tv.

În cursa internă a partidului se mai înscriseseră, alături de Cristian Buşoi şi Orban, Costică Canacheu şi Petre Roman.