Ludovic Orban susţine că Victor Ponta este implicat în dosarele Microsoft şi EADS

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Prin-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi că, îl va demasca pe Victor Ponta, arătând că prim-ministrul este mult mai implicat în dosarele de EADS şi Microsoft decât se credea, relatează Ştiripesurse.

”Vreau să îi dau jos masca lui Victor Ponta. Victor Ponta este parte a putregaiului din PSD, Victor Ponta este putred, şi de bogat e adevărat, dar şi de corupt. Aproape nu există mare afacere de corupţie cu care Victor Ponta să nu aibă legături”, a subliniat Orban.

Printre persoanele implicate în dosarul de influenţă şi luare de mită în acest contract se află mai multe o serie lungă de oficiali sau foşti oficiali de vârf din Guvernul României, inclusiv Victor Ponta şi Adrian Năstase.

Din informaţiile publicate procurorii anticorupţie, unul din martorii audiaţi în dosar a susţinut că Victor Ponta, şef al Corpului de Control al guvernului Adrian Năstase în 2004, s-ar fi asociat cu Claudiu Florica, care dorea să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei. Astfel, acesta urmărea să forţeze firma Siveco prin presiunile instituţiei conduse de Victor Ponta, astfel încât să o determine să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în două contracte în valoare de 20 şi 96 de milioane de dolari.

Potrivit liderului PNL, în anul 2002, Victor Ponta, alături de alţi membri ai PSD, a înfiinţat ”Asociaţia pentru promovarea tinerilor”, prin intermediul căruia a beneficiat de sponsorizări din partea Fujitusu-Siemens, condus de Claudiu Florică, şi implicit de la Microsoft.

Ludovic Orban a mai arătat un aspect al relaţiilor dintre Victor Ponta şi alte două persoane implicate în acest dosar, Dorin Cocoş, Claudiu Florică şi şeful Microsoft România, Satya Nadella.

”Reamintesc că în 2002 Victor Ponta era şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase, cu rang de secretar de stat. Şi mai puţină lume îşi aduce aminte că, acelaşi Victor Ponta, în calitatea lui de şef al Departamentului de Control al premierului Adrian Năstase, premergător încheierii contractelor cu Fujitsu-Siemens, face un control la Ministerul Educaţiei, probabil sfătuit de prietenii domniei sale şi sponsorii ”Asociaţiei pentru promovarea tinerilor”, mă refer la domnul Florică şi la şeful Microsoft, în care ce credeţi că se determină? Determină demararea achiziţiei de licenţe Microsoft la Ministerul Educaţiei.

După cum bine ştiţi, la ora actuală au fost arestaţi intermediari ai şpăgilor în ”Dosarul Microsoft”. Aproape nici unul dintre aceşti intermediari nu este străin de Victor Ponta. Vă dau numai câteva exemple:

1. Domnul Cocoş: atunci când domnul Cocoş era, în mod evident, ca soţ al doamnei Udrea, favorit al regimului Băsescu, ce credeţi că făcea domnul Cocoş? Apela la serviciile de avocat al unei firme de avocatură proaspăt înfiinţată de nimeni altul decât Victor Ponta. Firma de avocatură a lui Victor Ponta a reprezentat şase firme deţinute de familia lui Dorin Cocoş. De tatăl lui Dorin Cocoş şi de sora lui Dorin Cocoş, Anca Dinu. Deci nu avem de a face cu o reprezentare întâmplătoare, datorată faptului că o firmă, la un moment dat, are nevoie de o firmă de avocaţi şi alege una de la baroul de avocaţi. Mă îndoiesc că firmele lui Cocoş şi ale membrilor familiei lui Cocoş au făcut apel la firma de avocatură a domnului Victor Ponta, care era parlamentar de opoziţie al PSD, să ne aducem bine aminte şi era, în declaraţiile publice, un mare opozant. Mă îndoiesc că au apelat întâmplător la această firmă de avocatură şi este evident că au existat legături anterioare.

2. Alt personaj care este implicat în afacerea Microsoft este vorba despre Kalid Abi Sahin. Trebuie să ştiţi că acesta are o relaţie mai veche cu Victor Ponta, pentru că este şi membru fondator, alături de Victor Ponta al ”Asociaţiei pentru promovarea tinerilor”, ca să vezi surpriză! În mod evident, acest Kalid Abi Sahin este partener cu Nicolae Dumitru, zis Niro, în afacerea Central Residential Park, în care, ce să vezi, atât tata socru Sârbu, cât şi Daciana Sârbu, cât şi Victor Ponta împreună cu Daciana Sârbu au cumpărat nişte apartamente, acolo, de nişte valori modice. Mai mult decât atât, interesant este faptul că Victor Ponta şi cu Daciana Sârbu au achiziţionat apartamente de lux în acest complex nu de la dezvoltatorul imobiliar, ci de la un SRL deţinut de un off-shore, care se pare că este deţinut de aceste două personaje la care făceam referire.

De asemenea, este bine cunoscut faptul că acest Kalid Abi Sahin, care este implicat în afacerea Microsoft era parte la foarte multe dintre petrecerile, nunţile, la care Victor Ponta a luat parte. El împreună cu Niro, care este un alt personaj care este arestat preventiv pentru suspiciunea de a fi fost intermediar al şpăgilor în afacerea Microsoft, se leagă de Victor Ponta şi printr-un alt personaj care este parte a acestui trist grup, care pare că este un grup infracţional. Mă refer, evident, la omul de încredere al lui Victor Ponta, domnul Gabriel Oprea, care este, după ştiinţa mea, naşul lui Niro, care l-a făcut vicepreşedinte pe Nicolae Dumitru în formaţiunea care asigură majoritatea parlamentară domnului Victor Ponta şi care este unul dintre finanţatorii activităţii politice atât a UNPR, cât şi ai altor lideri din PSD”, a susţinut Ludovic Orban.

În acest sens, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au precizat că premierul nu are, ”în acest moment”, nicio calitate în dosarul Microsoft. Ulterior, presa a apreciat că precizarea DNA, ”în acest moment”, ar sugera că Ponta ar putea juca un rol activ în acest dosar, la un moment dat.

Ludovic Orban a a arătat că premierul Victor Ponta este implicat şi în afacerea EADS, având mai multe ”colaborări fructuoase cu grupul Lagardere”, în urma cărora PSD a înfiinţat şi postul ”Radio 21”, folosit ulterior ca vehicul mediatic al PSD.

”Victor Ponta nu este deloc străin nici de afacerea EADS. Vă reamintesc faptul că prin Hotărârea de Guvern 1179 se decide în guvernul Năstase , în care, cine credeţi că era ministru pentru coordonarea aquissului comunitar? Nimeni altul decât Victor Ponta. Se decide, fără licitaţie, prin încredinţare directă încheierea contractului cu EADS. Trebuie să ştiţi că EADS este format din 2 companii, una nemţească şi alta franceză.

Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie să readuc aminte opiniei publice că Victor Ponta a deţinut între 2003 şi 2006 funcţia de preşedinte al fundaţiei de casă a PSD ”Fundaţia secolului 21”, în care, în mod evident, erau o mulţime de alţi PSD-işti, şi Ioan Mircea Pascu, care mi se pare că fusese anterior preşedinte.

În perioada în care Victor Ponta era secretar de stat şi şef al Departamentului de Control, ulterior ministru pentru Aquisului comunitar, ”Fundaţia secolului 21”, premergător încheierii contractului cu EADS, prin încredinţare directă, a beneficiat de foarte multe colaborări fructuoase cu grupul Lagardere: donaţii şi ceea ce ştie toată lumea, dar puţini îşi mai aduc aminte, au înfiinţat şi un post de radio, numit ”Radio 21”, care a fost unul dintre vehiculele mediatice ale PSD. Păi nu pare o formă de luare de mită din partea domnului preşedinte al ”Fundaţiei secolului 21”, faptul că a avut colaborări fructuoase cu grupul Lagardere, cu divizia de media? Ba da!

Victor Ponta este parte a acestui sistem corupt, este de fapt în miezul tuturor afacerilor importante de corupţie!”, a declarat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne